Friss hírek

Binotto nem aggódik, hogy kizárják Leclercet

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke egyelőre nem érti, hogy mi okozta a problémát Charles Leclerc autója esetében, és nem tudja a részleteket, hogy miért vizsgálják a Ferrarit.

Az FIA az Abu Dhabi Nagydíjat megelőzően ellenőrizte a Ferrari versenygépét, és az üzemanyag mennyiségével kapcsolatban talált eltérést – az esetet a verseny után vizsgálják a stewardok. 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint könnyen elképzelhető, hogy Leclercet akár ki is zárhatják a szezonzáró versenyről, a Ferrari csapatfőnöke azonban egyelőre nem kívánja kommentálni a dolgot, mert ő maga sem érti, hogy pontosan mi volt a probléma az autóval. 

„Nincsenek részleteink, nem technikai dologról van szó, hanem a sport oldalról, arról, hogy esetleg nem követtünk a sportszabályzat utasításait” – mondta Binotto. „De nincsenek részleteink. Elég nyugodtak vagyunk, azt kell mondjam, mert tudjuk, hogy a megfelelő procedúrákat alkalmaztuk.”

„De várunk a részletekre, hogy megértsük a dolgot. Utána megmagyarázzuk, ha van valamiféle eltérés. A folyamat általában az, hogy meghatározzák az üzemanyag mennyiségét, amit az autóba tehetünk, majd néha lemérik úgy, hogy kiürítik az autót.”

„Szóval szerintem itt találtak eltérést” – nyilatkozta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!