Friss hírek

Bottas: Ha az autó gyors, én terveztem, ha lassú, akkor semmi közöm hozzá!

Második Forma-1-es szezonját kezdi meg az Alfa Romeo csapatánál Valtteri Bottas, a finn versenyző pedig azt mondja, idén is mindent megtesz azért, hogy tapasztalatával és tudásával segítse a svájci-olasz istállót.

Bottas sok éven át volt a Mercedes versenyzője, és nagyban hozzájárult a német istálló bajnoki címeihez. Végül 2022-ben hagyta ott a csapatot, és szerződött az Alfa Romeóhoz, az istállót pedig tavaly egy konstruktőri 6. helyhez segítette hozzá. A hinwili istálló kedden tartotta új versenyautójának bemutatóját, Bottas pedig ennek apropóján beszélt arról, mit is vár az előttünk álló F1-es idénytől.

„Nagyobb célokat kell kitűznünk. Természetes egy versenycsapat, illetve egy autóversenyző számára, hogy jobb eredménnyel szeretnének zárni, mint tavaly” – mondta a finn versenyző „Azt gondolom, sikerült meggyőző fejlődésbe kezdenünk együtt, most pedig egy irányba kell mennünk, felfelé, jobbnak kell lennünk. Beleértve magamat, illetve az egész csapatot. Egyre jobbnak és jobbnak kell lennünk.”

Hirdetés
 

„Az első közös évünk nagyon érdekesen alakult, amit pedig jó volt látni, az az egyértelmű fejlődés a legelejétől kezdve. A csapat erősebbé vált a szezon során, és a csapatszellem is egyre jobb lett. Természetesen mindig van tennivaló a fejlődéshez, de jó volt látni a fejlődést.”

Bottas a bemutatón arról is beszélt, az Alfa Romeónál más szerepkör jut számára, mint bármikor korábban a Mercedesnél.

„Úgy érzem, nagyon más a szerepem, mint bármikor korábban a Forma-1-ben. Sokkal jobban belefolyok a dolgokba, több információ megy keresztül rajtam. Igyekeztem minden tapasztalatomat és technikai tudásomat átadni a csapatnak, ez a munka pedig folyamatos. Tavaly, év közben, valahányszor problémánk volt az egyensúllyal, vagy bármi mással, mindig a legjobb tudásomat adtam. Amikor pedig a gyárban vagyok, mindig szeretek naprakész lenni a dolgokkal kapcsolatban. Ha pedig ötletem vagy kérdésem merül fel, beszélünk róla.”

Bottas aztán nevetve hozzátette: „Ha az autó gyors, akkor gyakorlatilag én terveztem, de ha nem, akkor semmi közöm hozzá!”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!