Friss hírek

Bottas: Ha nincs a sárga zászló, enyém lett volna a pole

2020 Tuscan Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas úgy érzi, megszerezhette volna a rajtelsőséget a Forma-1-es Toszkán Nagydíjon, ha nem kell elemelnie a lábát a gázról Esteban Ocon megpördülése miatt.

Bottas mindössze 59 ezredmásodperccel maradt el az F1-es pályafutása 95. pole-ját szerző Lewis Hamiltontól, a szombati időmérő utolsó szakaszában [Q3] azonban nem tudott javítani második nekifutásra, mivel a Renault versenyzője, Esteban Ocon megpördült előtte.

Amikor a Mercedes versenyzőjét a kvalifikáció után arról kérdezték, a sárga zászlós jelzés fosztotta-e meg a pole-tól, így felelt: „Határozottan.”

„Volt még benne idő, és vártam arra, hogy minden megfelelő legyen. Az első etap is rendben volt, de nem volt tökéletes, szóval vártam a második próbálkozást.”

„Egyszerűen nem volt rá lehetőségem, ami persze kiábrándító, hiszen a sebesség egész hétvégén jó volt.”

Bottas abban bízik, lesz lehetősége az előzésre a vasárnapi versenyen.

„A hétvége előtt azt gondoltuk, lehetetlen lesz. De az alapján, amit az edzéseken tapasztaltunk, a pálya elég széles, és vannak eltérő pályaívek, amiket használni lehet a kanyarokban, szóval el lehet kerülni a turbulens levegőt ezeken a helyeken.”

„Talán lesz lehetőség, nagyon remélem. Az 1-es kanyarig is hosszú út vezet, és remélem, hogy marad a szembeszél a versenyre, mert az jól jöhet nekem a szélárnyék szempontjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!