Orosz Nagydíj

Bottas jól tudja, miért nem előzhette meg Hamiltont

2019 Singapore Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, semmi problémája sincs azzal, hogy csapata a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon visszafogta őt Lewis Hamilton védelme érdekében.

Bottas a futam során korábban állt ki kerékcserére csapattársánál, és úgy tűnt, Hamilton elé kerülhet, amikor a brit az elnyújtott etap után végre a bokszba hajtott.

A Mercedes stratégiai főnöke, James Vowles aztán rászólt Bottasra, vegyen vissza, mert megvan a veszélye annak, hogy Hamilton elé vágnak.

Bottas a leintés után a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta, a házon belül kialakított szabályokat követték, amivel semmi gondja nincs.

„Vannak bizonyos szabályaink” – magyarázta Bottas.

„Az előrébb lévő autó mindig elsőbbséget élvez a stratégiával, és ha a csapat próbálja kiegyenlíteni a helyzetet, és a hátul lévő autó profitálna ebből. Ha akartam volna, könnyen elé tudtam volna kerülni.”

„De vannak bizonyos szabályok, és ez oda-vissza működik. Legközelebb, ha én leszek ebben a helyzetben, ugyanúgy érvényes lesz rám is, szóval rendben van a dolog. Nyilván megvolt a potenciál egy jobb eredményre ma, de ezek a szabályaink.”

Bottas mindenesetre azt mondja, úgy érzi, nem hozták ki a szingapúri versenyből a maximumot.

„Úgy éreztem, nagyon jó volt ma a tempóm, de nyilván nagyon nagy tempókülönbségre van szükség itt ahhoz, hogy előzni tudj. Ki fogjuk elemezni a dolgokat, de az biztos, hogy csapatként szerepelhettünk volna jobban ma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS