Bottas szerint alapvető gondok vannak a Mercedesszel Bakuban - F1VILÁG.HU

Bottas szerint alapvető gondok vannak a Mercedesszel Bakuban

HIRDETÉS
Nem teszi ki a Mercedes az ablakba a pénteki eredményeit az Azeri Nagydíjon. Az első szabadedzésen még épphogy befértek a Top 10-be, de aztán az FP2-ben simán kiszorultak onnan.
Valtteri Bottas

Valtteri Bottas szerint alapvető gondok voltak a kocsijukkal a nyitónapon Bakuban, miután az FP1-et a hetedik és a tizedik helyen zárták, az FP2-ben pedig 1, illetve 2 másodperces hátránnyal végeztek az éllovas Sergio Perez mögött. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton a 11. lett, finn csapattársa pedig a 16. helyen zárt.

„Nagyon-nagyon trükkös volt a mai nap számunkra, nyilvánvalóan hiányzott a tempónk. Mintha sehol sem lenne elég tapadásunk” – ecsetelte Bottas, aki szerint az a leginkább riasztó, hogy nem érezték rossznak a kocsit, de mégsem voltak elég gyorsak.

„Nincs különösebb gond az egyensúllyal, bár az autó tényleg egy kicsit kiszámíthatatlan, hiányzik a tapadás és csúszkálunk. Azt hiszem, hosszú éjszakának nézünk elébe” – lamentált a finn.

Amikor megkérdezték tőle, hogy a probléma egy körön, vagy a hosszabb etapokon is mutatkozott-e, a Mercedes pilótája így válaszolt:

„A hosszabb etapokon talán egy kicsit jobb a helyzet, de tényleg hiányzik a tempó. Azt hiszem, alapvetően romlott el valami, és ki kell találnunk, hogy mi az.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!