Bottas teljes versenytávon is kipróbálta a Halót - F1VILÁG.HU

Bottas teljes versenytávon is kipróbálta a Halót

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Teljes versenytávon is kipróbálta a Mercedes 2018-as versenygépére felszerelt Halót Valtteri Bottas, az istálló pilótája, aki első tapasztalatairól mesélt.

A korábbi tesztek alkalmával néhányan panaszkodtak arra, hogy a Halo esetenként gátolhatja a versenyzőket a kilátásban. Bottas a csapat versenyszimulátorban teljesítette a versenytávot az új autóval, és tapasztalatai szerint semmi probléma nem volt vele, a fejvédő egyáltalán nem zavarta őt a kilátásban.

Teljesítettem egy versenyszimulációt a Halóval, és azt kell mondjam, hogy a futamon már észre sem vettem, hogy ott van. Ha hozzászoksz, hogy ott van, akkor megszokod – azt gondolom, hogy ugyanez lesz majd a nézőknél is” – mesélt Bottas tapasztalatairól.

A Mercedes pilótája szerint az újdonságok esetében természetes, hogy sokan kétkedve, sőt negatívan fogadják – ám szerinte néhány hónap múlva már mindenki elfogadja majd, így a szurkolók számára sem lesz majd zavaró.

„Alapvetően ez valami új dolog, másképp néz ki, és néhányan azt mondják, hogy nem szép” – folytatta a finn.

„De azt hiszem, csak idő kérdése, hogy mindenki megszokja majd, és ha ezzel sérüléseket kerülhetünk el – akár kicsit, akár nagyot –, akkor ez egy jó eszköz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!