Friss hírek

Bottas: Tudtuk, hogy összejöhet a kettős győzelem

Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője örül, hogy a csapat ismét kettős győzelmet aratott, ráadásul egy olyan hétvégén, ahol nem ők voltak a legesélyesebbek.

Bottas a 4. helyről kezdhette meg az Orosz Nagydíj versenyét, ami nem indult jól számára, a rajt után ugyanis beragadt Carlos Sainz, a McLaren pilótája mögé. Ezt leszámítva Bottas úgy érzi, erős versenyt teljesített, és a csapat is remek munkát végzett. 

„A verseny elején elég sok időt veszítettem, amikor beragadtam Sainz mögé, és a közepes keverékeken is küzdöttem, de aztán a lágy abroncsokkal már sokkal jobb volt.” 

„Már egy ideje nem volt kettős győzelmünk, és jó érzés volt újra együtt állni a dobogón: ez nagyon lelkesítő és motiváló az egész csapat számára” – nyilatkozta Bottas. „Tudtuk, hogy nehéz lesz első és második helyet szerezni, de tudtuk azt is, hogy lehetséges, szóval beszéltünk az eltérő stratégiáról, ami lehetőséget adna számunkra – azt hiszem, csapatként nagyon jó munkát végeztünk.”

„Ez egy nagyon jó eredmény, ha belegondolunk, hogy a Ferrari ma is gyorsabb volt, szóval az, hogy egy kettős győzelemmel együnk haza, azt jelenti, hogy minden területen jó munkát végzett a csapat.”

A futam végén Charles Leclerc nyomást gyakorolt Bottasra, a friss lágy gumikkal ugyanis megpróbált megküzdeni a Mercedesekkel – ez azonban nem sikerült, a finn pilóta ugyanis nem hagyta magát, és nem hibázott az utolsó körökben. 

„A biztonsági autós periódus után egy kicsit nyomás alá kerültem, de kezeltem a helyzetet” – nyilatkozta a finn. „A Ferrari az elmúlt néhány héten elég sokat fejlődött, szóval tudjuk, hogy Japánig nekünk is nyomnunk kell – de már nagyon várom az ottani kihívásokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!