Briatore: Alonso bajnok lett volna a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Briatore: Alonso bajnok lett volna a Mercedesszel

HIRDETÉS
Flavio Briatore, volt F1-es csapatfőnök úgy gondolja, egykori versenyzője, Fernando Alonso megnyerte volna a 2019-es bajnokságot, ha a Mercedesszel indult volna.
24.07.2005 Hockenheim, Germany,
Fernando Alonso, ESP, Renault F1 Team and Flavio Briatore, ITA, Renault, Teamchief, Managing Director - July, Formula 1 World Championship, Rd 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Grosser Mobil 1 Preis von Deutschland, GER, Hockenheimring Baden-W¸rttemberg, Podium - www.xpb.cc, EMail: info@xpb.cc - copy of publication required for printed pictures.

A Mercedes a tavalyi évben szinte legyőzhetetlen volt, a Ferrarinak csak a szezon második felében sikerült megszorongatnia az ezüstnyilakat, így végül Lewis Hamiltonék nagy előnnyel nyerték a bajnokságot. Briatore szerint nem kérdés, hogy egy ilyen autóban ülő versenyző világbajnok lesz a szezon végén – de szerinte erre jó néhány pilóta képes lett volna. 

Hogy Briatore kikre gondolt, nem részletezte, mindössze egyetlen nevet emelt ki közülük: Fernando Alonsót. 

„A Mercedes egy legyőzhetetlen csatahajó” – mondta Briatore az Autosprint magazinnak. „Legalább öt vagy hat versenyző, beleértve Alonsót is, megnyerte volna a 2019-es bajnokságot az autójukkal.”

„De nem veszem el Hamilton érdemeit, mert mindig le kell győznöd a csapattársadat is magad mellett” – folytatta. 

Alonso egy Mercedesszel minden bizonnyal szívesen vissza is térne a Forma-1-be, hiszen nemrégiben úgy nyilatkozott, nyáron dönt a jövőjéről, de csak akkor folytatja F1-es karrierjét, ha versenyképes istállóhoz szerződhet. 

Briatore röviden véleményt mondott a Ferrarinál fennálló pilótahelyzetről is: szerinte az „egyenlő erőviszonyok” nem fognak sokáig tartani a 2020-as szezonban. 

„Helyes dolog, hogy Leclerc és Vettel egyenlő feltételekkel indul, de 5 verseny után a Ferrarinak döntenie kell majd, hogy kire teszi a voksát” – véli az üzletember. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!