Friss hírek

Briatore: Alonso versenyképes tudna lenni az F1-ben, ha visszatérne

Flavio Briatore szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso versenyképes tudna lenni a Forma-1-ben, ha visszatérne – ehhez persze egy jó autóra is szüksége volna.

Alonso a 2018-as szezon végén intett búcsút a Forma-1-nek, azóta pedig többször nyilatkozta, egy versenyképes csapat színeiben szívesen visszatérne a száguldó cirkuszba.

Bár Alonso már jó ideje nem ült F1-es autóban, Briatore szerint ez nem okozna gondot számára.

„100 százalék. Ő egy rottweiler!” – mondta az olasz szakember a Forma-1 hivatalos podcastjében, amikor Alonso esetleges visszatéréséről kérdezték.

„Fernando nagyon boldogtalan volt a Forma-1-ben eltöltött utolsó évében. Most viszont boldog. Élvezi a versenyzést. Amikor beszélek vele, mindig boldog és nevet.”

„Utolsó Forma-1-es éveiben az autója és a motorja nem volt versenyképes. Nem akart tovább várni, és a McLaren nem éppen a világ legjobb szervezete volt.”

Alonso azóta számos szériában kipróbálta magát: elindult a Dakaron is, a tervek szerint részt vesz ismét az idei Indy 500-on. Briatore viszont nem bánná, ha a spanyol ismét ott lenne az F1 mezőnyében.

„Szeretném Fernandót egy olyan csapatban látni, amellyel a versenyek legalább 50 százalékát megnyerheti. Nem sok opció van! A Mercedes, a Ferrari, vagy a Red Bull.”

Alonso korábban többször nyilatkozta, ha jó ajánlatot kapna, 2021-ben visszatérne a Forma-1-be, ám mivel az új technikai szabályok bevezetését 1 évvel elnapolják a koronavírus-járvány miatt, az erőviszonyok jövőre vélhetően nemigen változnak – továbbra is a három topcsapat lesz esélyes a győzelemre, náluk viszont aligha akadna hely Alonso számára…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!