Carey: Lehet, hogy 2021-ig elhúzódik az idei F1-es bajnokság

Mercedes pitstop practice, Pirelli
Fotó: F1VILÁG.HU
Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a 2020-as Forma-1-es világbajnokság elhúzódik a jövő év elejéig – ezt nyilatkozta a minap Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

A Forma-1 vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy összeállítson egy alternatív versenynaptárat: a bajnokság július elején kezdődhet Ausztriában, a zárt kapus európai versenyek után pedig a mezőny Ázsia, Amerikai, majd a Közel-Kelet felé venné az irányt.

Abban bíznak, a 2020-as szezon 15-18 versenyből állhat, Chase Carey pedig elárulta, az is a lehetőségek között szerepel, hogy olyan helyszínekre is ellátogatnak, melyek eredetileg nem szerepeltek az idei programban.

Az F1 elnök-vezérigazgatója beszélt arról is, nem kizárt, hogy a bajnokság kihúzódik 2021-ig – bár ezt egyelőre nem tervezik.

„Nyilván az ünnepek alatt vennénk egy hosszú szünetet, az ünnepi hetekben nem versenyeznénk” – mondta Carey.

„De ez egy elérhető opció, amit ki kell dolgoznunk a promótereinkkel, illetve partnereinkkel. A célunk az, hogy az eredeti dátumnál pár héttel később befejezzük az idényt, valamikor december közepén, még az ünnepek előtt.”

„Előrehaladott állapotban van az európai versenyek tervezése szeptember elejéig, beleértve versenyeket a tradicionális augusztusi szünetben is.”

„Úgy tervezzük, hogy versenyezni fogunk Eurázsiában, Ázsiában és Amerikában szeptemberben, októberben és novemberben, mielőtt Bahreinbe és Abu Dhabiba látogatunk decemberben.”

„Abban bízunk, hogy a naptár 15-18 versenyből ál majd.”

Az F1 vezetője azt reméli, 2021-ben minden visszazökken a régi kerékvágásba.

„A célunk aztán az, hogy 2021 úgy nézzen ki, mint az a 2021, amit januárban elterveztünk. Pár szerződéshosszabbítást kell eszközölni, és vannak folyamatban lévő tárgyalások új versenyekről is, melyekről azt gondoljuk, hogy hozzáadott értékkel bírnak az üzlet szempontjából a rajongók és a tulajdonosok számára.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS