Domenicali: Az F1 Las Vegasban nagyobb lesz, mint a Super Bowl - F1VILÁG.HU

Domenicali: Az F1 Las Vegasban nagyobb lesz, mint a Super Bowl

HIRDETÉS
Az F1 vezérigazgatója szerint a novemberi Las Vegas-i Nagydíj az idei Super Bowlnál is jelentősebb esemény lehet, miközben azon dolgoznak, hogy a várost tegyék meg az F1 új központjává.
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 05: Stefano Domenicali, President and CEO of Formula 1 speaks to an audience at the start line ceremony during the Formula 1 Las Vegas Grand Prix 2023 launch party on November 05, 2022 on the Las Vegas Strip in Las Vegas, Nevada. (Photo by Greg Doherty - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

A Caesars Palace parkolójában 1982-ben megrendezett futam óta idén először látogat a Forma-1 az Egyesült Államok ikonikus kaszinóvárosába, Las Vegasba. Az őszi Las Vegas-i Nagydíj körül már most óriási a felhajtás: egyes helyi hotelek 1 és 5 millió dolláros csomagokat is árulnak a versenyhétvégére, miközben az F1 előrejelzései szerint a száguldó cirkusz egymilliárd dolláros forgalmat vihet Vegasba– kétszer annyit, mint a város idei másik nagy dobása, az NFL döntőjének eseménye. Ebből fakadóan nem meglepő, hogy a száguldó cirkusz vezetői nagy fantáziát látnak a kaszinóvárosban.

„A Super Bowl egy évre szól, mi azonban hosszú ideig itt maradunk. Kitűzzük a zászlónkat a városban, és nemcsak a versenyhétvége érkezünk oda. Vegas lesz az a hely, ahol a Forma-1-et fejlesztjük” – magyarázta Stefano Domenicali.

A november 18-ára kitűzött versenyig tíz hónap sincs hátra, de a vezérigazgató biztos benne, hogy ennek ellenére minden a helyére kerül, és az F1-et egy arra méltó helyszín várja majd a nyugati parton.

„Sok minden az utolsó percben lesz kész. Ez is a játék része. A velünk együttműködő közösségben azonban hihetetlenül profi hozzáállásra találtunk.”

A verseny lebonyolításáért felelős vezérigazgató, Renee Wilm elmondása szerint a kivitelezés során igyekeznek minél kisebb felfordulást okozni a városban, így az utcai pályát szakaszonként építik fel.

„Az előkészületekhez szükséges idő minden zónában más és más, a legtöbb munkálatot legkorábban júniusban kezdjük el. A főépület már teljes erőbedobással készül. A terveink kiterjednek a felüljárókra, a gyalogos átkelőkre és az üzletek hozzáférési pontjaira is, miközben szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal annak érdekében, hogy enyhítsük a kellemetlenségeket. Tudjuk, hogy közlekedés szempontjából nehéz lesz a versenyhétvége, de hisszük, hogy a kellemetlenségeket messze ellensúlyozza az érték és az élmény, amit a városba hozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!