Domenicali: Az F1-es piac megköveteli a 24 versenyt - F1VILÁG.HU

Domenicali: Az F1-es piac megköveteli a 24 versenyt

HIRDETÉS
Soha nem látott mennyiségű, 24 versenyhétvégét tartalmaz a jövő évi Forma-1-es versenynaptár. Ennek kapcsán az F1 vezérigazgatója azt állítja, a rekordhosszúságú szezont a piac diktálta.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari F1-75 and the rest of the field into turn one at the start during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az utóbbi tíz év során drasztikus emelkedés volt tapasztalható az egy éven belül megrendezett Forma-1-es futamok számában, ami nagyrészt a Liberty Media hatalomátvételéből fakad. Az F1 új tulajdonosa új szemléletet hozott a száguldó cirkuszba, aminek következtében jövőre már 24 versenyt fognak teljesíteni a csapatok. Las Vegas csatlakozik, Kína és Katar pedig visszatér, így 2023-ban 21 országba látogat el a száguldó cirkusz. Bár sokak ezt túlzónak tartják, Stefano Domenicali szerint ez a mennyiség ideális az F1 számára.

„A 23-24 verseny ideális mennyiség, de erről nem akarok többet beszélni Ezt figyelembe véve válogatjuk össze a helyszíneket. Sok szempontot figyelembe veszünk, a futamok száma azonban egyértelmű: 24 fordulóval elértük a maximumot. A piac megköveteli ezt a mennyiséget. Régebben 15 versenyünk volt, de akkor más idők jártak. Most nagy az érdeklődés, ami remélhetőleg a jövőben még nagyobb lesz.”

A Concorde Egyezményben leírtaknak megfelelően az F1 2025-ig évente maximum 25 versenyt rendezhet, ebben egyeztek meg a csapatok a Liberty Mediával. A helyzet a szerződés lejárta után, 2026-tól változhat, de a versenynaptár további meghosszabbítása lényegében kizártnak vehető. A csapatvezetők szerint már a jelenlegi mennyiség is elképesztő terhet ró az utazó csapattagokra. A kiégés elkerülése érdekében sok istállónál rotációs elven utaztatják a szakembereket.

Ám nem csak a futamok mennyiségére érkeznek panaszok. A sok utazásnak ugyanis a jelentős környezeti terhelése sem elhanyagolható. Erre reagálva Domenicali úgy fogalmazott, „próbálják megtalálni az egyensúlyt”.

„A versenyek egyharmadát Európában, egyharmadát Amerikában és a Közel-Keleten, az utolsó harmadát pedig a Távol-Keleten rendezzük. A versenynaptár kialakításában nagyon fontos szerepet játszanak a pénzügyek. Sokkal több a jelentkező, mint a rendelkezésre álló hely. Figyelembe vesszük a pálya szépségét, a befektetést, a szurkolók aktivitását, valamint a csapatok és a gyártók szempontjait is” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!