Domenicali: Az új F1-rajongókat nem zavarja a Red Bull dominanciája - F1VILÁG.HU

Domenicali: Az új F1-rajongókat nem zavarja a Red Bull dominanciája

Nem különösebben zavarja a Forma-1 új rajongóit az, hogy a Red Bull csapata jelenleg dominál a sportban – ezt a királykategória elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali nyilatkozta nemrég.

A Red Bull tavaly a Ferrarit legyőzve hódította el a világbajnoki címet az F1-ben, miközben Max Verstappen viszonylag könnyen védte meg a vb-címet. Nagyon úgy tűnik, az energiaital-gyárosok sikersorozata 2023-ban tovább folytatódhat, az osztrákok ugyanis az eddigi három versenyen viszonylag sima győzelmet szereztek.

Domenicali szerint viszont ettől még nem lesz kevesebb új rajongója a Forma-1-nek, szerinte ugyanis az, ha egy istálló dominál, az főleg azokat a szurkolókat kedvetleníti el, akik már hosszabb ideje követik az eseményeket.

 

„Először is, ha egy csapat gyorsabb a többinél, gratulálunk nekik, jobb munkát végeztek, mint az ellenfeleik” – mondta a szakember. „Szabályozó testületként az FIA feladata, hogy ellenőrizze, autójuk megfelel-e szabályokban foglaltaknak.”

„Ha pedig a többieket nézzük, a többi csapat nagyon-nagyon közel van egymáshoz. Meggyőződésem, hogy a költségplafonnal a helyzet a lehető legjobban alakul majd a versengés szempontjából. Másfelől viszont van egy dolog, amit érdekes nézni, mégpedig az, hogy az új piacokon, ahonnan új közönség érkezik, ez nem igazán fontos tényező.”

„Mondjuk azt, hogy inkább a lelkesebb rajongók azok, akiknek csökken az érdeklődésük, ha egy domináns autót látnak. Az új piacok, az új rajongók számára ez nem olyan nagyon fontos. Számunkra ez lényeges, mivel szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy nagyszerű a versengés az ökoszisztémában.”

„Ha viszont azokat a piacokat nézzük, ahol növekszünk, és ez tényező nem olyan releváns, mint azt az ember gondolja. És bizonyos szempontból ezt nagyon érdekes most megosztani. Viszont ez az igazság.”

Domenicali szerint bőven van még idő arra idén, hogy egy kicsit átalakuljon az erősorrend a Forma-1-ben.

„Az első három versenyen kétségkívül láthattuk, hogy a Red Bull nagyon-nagyon versenyképes volt. De én arra számítok, hogy az ellenfelek felzárkóznak.”

„Látnunk kell még, milyen hatással lesz a csapatra az a büntetés, amit kaptak a szélcsatornás tesztelés kapcsán. A bajnokság nagyon hosszú. És szerintem kellemes meglepetések várnak ránk a vége előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Domenicali: Az új F1-rajongókat nem zavarja a Red Bull dominanciája
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!