Friss hírek

Domenicali: Egy erős Ferrarira, és a fiatalokra van szüksége az F1-nek

A Ferrari feltámadása óriási segítség lenne a Forma-1 számára – erről beszélt az olasz istálló egykori csapatfőnöke, a jelenleg a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatójaként tevékenykedő Stefano Domenicali.

A maranellóiak a tavalyi küszködés után idén egyértelműen javuló formát mutatnak, versenyzői pedig a Monacói Nagydíjon az élmezőnyben harcolhattak: Charles Leclerc ugyan nem tudott végül elindulni a versenyen, ám a szombati időmérő edzésen rajtelsőséget szerzett, a vasárnapi versenyen pedig Carlos Sainz a 2. helyen futott be.

Stefano Domenicali szerint nem kérdés, hogy remek hír lenne az F1 számára, ha a Ferrari a jövőben ismét rendszeresen győzelmekért harcolhatna.

„Nem kérdés, hogy egy erős Ferrari óriási segítség az egész Forma-1 számára – nemcsak a brand olaszos karaktere, hanem az ágaskodó paripa általános közönségnél betöltött szerepe miatt is” – mondta a szakember.

„Azon túl, ami Leclerc-rel történt, a Monte-Carlóban látottak is nagyon jók voltak.”

A Monacói Nagydíjon a fiatalok domináltak: Max Verstappen győzni tudott Carlos Sainz és Lando Norris előtt. Domenicali szerint ennek óriási jelentősége van, hiszen az ifjú pilóták révén új közönség figyelmét kelthetik fel.

„A Forma-1 korábban soha nem tapasztalta az érdeklődés ilyen jellegű felélénkülését, ideértve a fiatal generációt is, akik nem követték a versenyzés. A fiatalabb pilóták kortársaik nyelvét beszélik, és olyan eszközöket használnak, mint például a közösségi média, amit jobban ismernek idősebb kollégáiknál.”

„Sok fiatal tehetségünk van, ami egyfajta gazdagságot jelent számunkra, hiszen képesek példát mutatni, és tisztában vannak a felelősségükkel. Sokat segít nekünk az, hogy tudjuk, a rendelkezésünkre áll ez az energia.”

Domenicali beszélt a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonról is, aki nemcsak a pályán nyújtott teljesítménye miatt nagy érték az F1 számára.

„Nem kétséges, hogy ő egy nagyszerű versenyző, és egyfajta ikonná is vált, aki szeretne olyan üzeneteket közvetíteni, mint az egyenlőség fontossága.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!