Friss hírek

Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Idén immár harmadik alkalommal kapott fekete-narancs zászlós jelzést Kevin Magnussen, aki most a Szingapúri Nagydíjon történt koccanása miatt kényszerült idő előtt bokszkiállásra. A Haas már próbálta meggyőzni az FIA-t, hogy erre semmi szükség.

Az FIA számos különböző zászlójelzéssel kommunikál a Forma-1-es versenyek során, ezek közül a fekete-narancs színű a meglehetősen ritkán előforduló jelzések közé tartozik. A legtöbb pilóta csak elvétve találkozik ezzel a színkombinációval, amikor az autója sérülése miatt az FIA biztonsági okból bokszkiállásra szólítja fel őt. Ennek ellenére Kevin Magnussen a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon idén immár harmadik alkalommal találkozott a jelzéssel, miután az első körben megsérült az első szárnyának bal oldala. A szárnyvéglap meghajolva, de stabilan állt a helyén, ennek ellenére a versenyirányítás kiintette Magnussent, aki a 12. pozícióból az utolsóra esett vissza.

„Apró sérülés volt, semmiség. Fekete-narancs zászlót kaptam, aminek szerintem nem volt értelme, mivel az elem nem akart leesni. Semmilyen biztonsági kockázatot nem jelentett, meg sem moccant. A tizenkettedik helyen végeztünk a felesleges extra kiállással, ami frusztráló” – fogalmazott a dán, aki a legutóbbi két alkalommal, Kanadában és Magyarországon is az első szárny sérülése miatt kényszerült kiállni.

Hirdetés
 

Günther Steiner csapatvezető elmondása szerint már korábban jelezték az FIA felé, hogy ilyen esetekben semmi szükség a zászlójelzésre.

„Kiábrándító futam volt, mivel reális esélyünk mutatkozott a pontszerzésre. Harmadik alkalommal kaptunk fekete-narancs zászlót Kevin elsőkörös ütközése miatt, amire semmi szükség nem volt. Az utóbbi két eset során nyilvánvalóvá tettük a helyzetet az FIA számára, de sarokba szorultunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!