Friss hírek

Ecclestone már dobta volna az idei F1-es bajnokságot

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone, ha még mindig ő irányítaná a száguldó cirkuszt, már biztosan sutba dobta volna a 2020-as idényt, ahelyett, hogy a versenynaptár újbóli felépítésével bajlódna.

A koronavírus-járvány miatt a szezon első nyolc versenyét halasztani vagy törölni kellett, a Forma-1 vezetősége pedig jelenleg is azon dolgozik, hogy megoldást találjon a 2020-as idény lebonyolítására.

A bajnokság a vezetőség reményei szerint nyáron kezdődhet el, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnök pedig a minap egy interjúban arról beszélt, szó van arról, hogy akár jövő januárig kihúzhatják a bajnokságot.

Ecclestone a Reuters hírügynökségnek adott interjújában nemrég azt mondta, ő már lemondott volna az idei szezonról.

„Ez az egyetlen dolog, amit tehetsz mindenki biztonsága érdekében, így senki sem megy bele mindenféle megállapodásba, ami talán össze sem jön” – mondta az üzletember.

Ecclestone szerint a labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az Olimpia elhalasztásával helyes döntést hoztak.

„Sajnálatos, de ez van” – mondta, majd amikor Chase Carey nyilatkozatáról kérdezték, miszerint egy 15-18 futamos bajnokságban még reménykedik az F1 vezetősége, Ecclestone így felelt: „Nagyon-nagyon meg lennék lepve, ha ezt össze tudnák hozni.”

„Remélem, hogy sikerül. Tényleg nagyon remélem. A jövő év elején 3-4 versenyt még megrendezhetnek, ami aztán a 2020-as bajnokságba számítana. A kérdés az, hol lehetnek ezek, ahová el tudnak jutni a csapatok, a promóter pedig szívesen rendezne futamot.”

„A versenynaptárat össze lehet rakni, amíg várakozol. A lényeg viszont azt, hogy a promóterek is akarjanak versenyt rendezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!