Ecclestone már dobta volna az idei F1-es bajnokságot

Bernie Ecclestone with Niki Lauda's car in the background, Red Bull Ring, Spielberg, Austria, 28.07.2019
Fotó: F1VILÁG
A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone, ha még mindig ő irányítaná a száguldó cirkuszt, már biztosan sutba dobta volna a 2020-as idényt, ahelyett, hogy a versenynaptár újbóli felépítésével bajlódna.

A koronavírus-járvány miatt a szezon első nyolc versenyét halasztani vagy törölni kellett, a Forma-1 vezetősége pedig jelenleg is azon dolgozik, hogy megoldást találjon a 2020-as idény lebonyolítására.

A bajnokság a vezetőség reményei szerint nyáron kezdődhet el, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnök pedig a minap egy interjúban arról beszélt, szó van arról, hogy akár jövő januárig kihúzhatják a bajnokságot.

Ecclestone a Reuters hírügynökségnek adott interjújában nemrég azt mondta, ő már lemondott volna az idei szezonról.

„Ez az egyetlen dolog, amit tehetsz mindenki biztonsága érdekében, így senki sem megy bele mindenféle megállapodásba, ami talán össze sem jön” – mondta az üzletember.

Ecclestone szerint a labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az Olimpia elhalasztásával helyes döntést hoztak.

„Sajnálatos, de ez van” – mondta, majd amikor Chase Carey nyilatkozatáról kérdezték, miszerint egy 15-18 futamos bajnokságban még reménykedik az F1 vezetősége, Ecclestone így felelt: „Nagyon-nagyon meg lennék lepve, ha ezt össze tudnák hozni.”

„Remélem, hogy sikerül. Tényleg nagyon remélem. A jövő év elején 3-4 versenyt még megrendezhetnek, ami aztán a 2020-as bajnokságba számítana. A kérdés az, hol lehetnek ezek, ahová el tudnak jutni a csapatok, a promóter pedig szívesen rendezne futamot.”

„A versenynaptárat össze lehet rakni, amíg várakozol. A lényeg viszont azt, hogy a promóterek is akarjanak versenyt rendezni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS