Portugál Nagydíj
TEST T1 BARCELLONA - GIOVEDì 20/02/20 Charles Leclerc Mattia Binotto Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Ferrari: Jövő januárig tarthat az F1-es idény

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ferrari: Jövő januárig tarthat az F1-es idény

Akár 2021-ig elhúzódhat a Forma-1 2020-as idénye – a száguldó cirkusz csapatai számos ötletet megvitatnak a sportág vezetőségével. Minderről Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke beszélt.

A koronavírus-járvány a Forma-1-es világbajnokságot is alaposan felforgatta: mostanáig 8 versenyt kellett halasztani vagy törölni, a száguldó cirkusz vezetősége pedig abban bízik, nyáron elkezdődhet az idény, és 15-18 versenyt meg tudnak rendezni.

Hogy milyen formában, az egyelőre még kérdés: a királykategória csapatai folyamatos egyeztetéseket folytatnak a Forma-1 vezetőségével, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke pedig a Sky Italiának nyilatkozva nemrég néhány részletet is elárult.

A szakember kifejtette, a csapatok próbálnak rugalmasak lenni, amennyire csak lehet, és az is elképzelhető, hogy kétnaposra rövidítik le a hétvégéket, de szó van arról is, hogy a bajnokság jövő januárig tart.

„Folyamatos egyeztetéseket folytatunk. A többi csapatfőnökkel együtt úgy gondolom, hogy ezek kulcsfontosságú pillanatok. Ami az ütemtervet illeti, szabad kezet adtunk Carey-nek és az FIA-nak, hogy meghatározzák a versenynaptárat.”

„Lehetnek kétnapos hétvégék is, az edzést szombat reggelre tennénk át, így teljesíteni tudnánk azokat a logisztikai kihívásokat, amik szükségesek ahhoz, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a nagydíjakat.”

„Emellett a jelenlegi leállás teret ad arra, hogy versenyezzünk augusztusban, ha a körülmények akkor már lehetővé teszik.”

Arra a kérdésre, hogy a szezon eltarthat-e jövő januárig, Binotto így felelt: „Ezekben a kérdésekben nekünk csapatként maximális rendelkezésre állást kell biztosítanunk. Ha ez a lépés lehetővé tenné számunkra, hogy egy teljesebb világbajnokságunk legyen 2020-ban, és ha az új szezon nem kezdődne el márciusig, akkor abszolút megoldható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!