Ferrari: Jövő januárig tarthat az F1-es idény

TEST T1 BARCELLONA - GIOVEDì 20/02/20 Charles Leclerc Mattia Binotto Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Akár 2021-ig elhúzódhat a Forma-1 2020-as idénye – a száguldó cirkusz csapatai számos ötletet megvitatnak a sportág vezetőségével. Minderről Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke beszélt.

A koronavírus-járvány a Forma-1-es világbajnokságot is alaposan felforgatta: mostanáig 8 versenyt kellett halasztani vagy törölni, a száguldó cirkusz vezetősége pedig abban bízik, nyáron elkezdődhet az idény, és 15-18 versenyt meg tudnak rendezni.

Hogy milyen formában, az egyelőre még kérdés: a királykategória csapatai folyamatos egyeztetéseket folytatnak a Forma-1 vezetőségével, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke pedig a Sky Italiának nyilatkozva nemrég néhány részletet is elárult.

A szakember kifejtette, a csapatok próbálnak rugalmasak lenni, amennyire csak lehet, és az is elképzelhető, hogy kétnaposra rövidítik le a hétvégéket, de szó van arról is, hogy a bajnokság jövő januárig tart.

„Folyamatos egyeztetéseket folytatunk. A többi csapatfőnökkel együtt úgy gondolom, hogy ezek kulcsfontosságú pillanatok. Ami az ütemtervet illeti, szabad kezet adtunk Carey-nek és az FIA-nak, hogy meghatározzák a versenynaptárat.”

„Lehetnek kétnapos hétvégék is, az edzést szombat reggelre tennénk át, így teljesíteni tudnánk azokat a logisztikai kihívásokat, amik szükségesek ahhoz, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a nagydíjakat.”

„Emellett a jelenlegi leállás teret ad arra, hogy versenyezzünk augusztusban, ha a körülmények akkor már lehetővé teszik.”

Arra a kérdésre, hogy a szezon eltarthat-e jövő januárig, Binotto így felelt: „Ezekben a kérdésekben nekünk csapatként maximális rendelkezésre állást kell biztosítanunk. Ha ez a lépés lehetővé tenné számunkra, hogy egy teljesebb világbajnokságunk legyen 2020-ban, és ha az új szezon nem kezdődne el márciusig, akkor abszolút megoldható.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS