Friss hírek

Ecclestone mindent bevetett, hogy meggyőzze a Mercedest Hamiltonról

Bernie Ecclestone hajlandó lett volna, hogy fizesse Lewis Hamilton fizetésének egy részét, hogy a brit pilóta a Mercedes csapatához szerződhessen – erről maga a 92 esztendős üzletember beszélt.

Az AMC Networks International együttműködésével készült „Lucky!” című, nyolcrészes sorozat Bernie Ecclestone életét mutatja be, és december végén mutatták be a Spektrumon. A csatorna az előttünk álló hétvégén is képernyőre tűzi a dokusorozatot, így aki lemaradt róla, az szombaton és vasárnap pótolhatja.

A sorozatnak köszönhetően igazán érdekes dolgokat tudhatunk meg Ecclestone-ról – például azt is, hogy a Forma-1 egykori ura mennyire szerette volna, hogy az akkor még egyszeres világbajnok pilóta a Mercedeshez szerződjön. Hamiltont végül a német istálló hajdani nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda győzte meg, Ecclestone viszont elárulta, felajánlotta a Mercedesnek, hogy fizeti a brit pilóta fizetésének egy részét.

Hirdetés
 

„Niki felismerte, milyen értékes versenyző Lewis, és valahogy megtalálta a módját annak, hogy meggyőzze arról, a Mercedesnél kellene versenyeznie” – fogalmazott Ecclestone. „De, ha Hamilton nem kapta volna meg azt a fizetést, amit szeretett volna, nem ment volna bele abba, hogy náluk versenyezzen.”

„Azt mondtam, ’ő olyasvalaki, akire a Mercedesnek szüksége van, szóval fizetem a különbözetet’. De végül a Mercedes fizetett.”

Bár akkoriban sokan kétkedve fogadták, hogy Hamilton elhagyta a McLarent a Mercedes kedvéért, azóta kiderült, a brit kiváló döntést hozott: összesen 6 világbajnoki címet nyert a német csapattal, és a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjévé vált.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!