Ecclestone: Vettel és Hamilton „szuper” csapatot alkotnának! - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Vettel és Hamilton „szuper” csapatot alkotnának!

HIRDETÉS
Bernie Ecclestone szerint Lewis Hamilton és Sebastian Vettel remek párost alkotnának a Mercedesnél, így az üzletember reméli, a német istálló megfontolja majd a négyszeres világbajnok szerződtetését.
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 and race winner Sebastian Vettel (GER) Ferrari in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 16 April 2017.

A Ferrari múlt héten jelentette be, a 2020-as év végén távozik a csapattól Vettel, akinek jövőjéről egyelőre nem sokat tudni.

Úgy hírlik, a német szeretne a Mercedeshez szerződni, ha pedig erre nem lesz módja, befejezi a versenyzést a Forma-1-ben.

A Ferrari versenyzőjével egyébként remek kapcsolatot ápoló Bernie Ecclestone azt mondja, szerinte Hamilton és Vettel „szuper” párost alkotnának a Mercedesnél.

„Szeretném őt a Mercedesnél látni!” – mondta a 89 éves üzletember az RTL-nek.

„Nyilván megnézném őt Lewis Hamilton ellen, szerintem jól jönne a Forma-1-nek, a sportnak, és mindazoknak, akik nézik.”

„Szerintem mindketten jól kijönnének egymással, problémák nélkül. Nem az egójukról szól a dolog, mindketten szuper tehetségesek. Szóval egy nagyon-nagyon szuper csapat állna össze.”

„Nem gondolom, hogy Lewisnak problémát okozna, és tudom, hogy Sebastian imádná, ha lehetőséget kapna arra, hogy ellene versenyezzen.”

Ecclestone beszélt arról is, Vettel soha nem volt olyan erős pozícióban a Ferrarinál, mint honfitársa, egyben hőse, Michael Schumacher.

„Michael helyzete a Ferrarival egy kicsit más volt. Egyszer azt kérdeztem tőle, ’ki működteti a csapatot?’, ő pedig azt válaszolta, ’én’. És talán ez az oka annak is, miért voltak ennyire sikeresek.”

Hirdetés

„Az a baj az olaszokkal, hogy nincs köztük sok vezető… egyszerűen nincsenek igazi vezetők véleményem szerint. Az, aki most vezeti a csapatot [Mattia Binotto] alapvetően egy szuper mérnök, aki több mint 20 éve van már a Ferrarinál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!