Eltűnhet a Williams név a Forma-1-ből

George Russell Williams
Fotó: Williams
Eladósorba került a Forma-1 történetének egyik legpatinásabb csapata, a Williams, mely név bő 4 évtized után eltűnhet a száguldó cirkuszból.

A vállalat pénteken jelentette be, a csapat jövőjének biztosítása érdekében minden opciót megvizsgál, ezek között pedig az F1-es istálló részben vagy egészben történő értékesítése is szerepel.

Claire Williams, a gárda csapatfőnök-helyettese azt mondta, eddig egyetlen dolgozót sem kellett elküldeniük, ugyanakkor tény: egy befektető érkezésével van esély arra, hogy a Williams név eltűnik a Forma-1-ből.

„Túl korai még azon elmélkedni, hogy mi lehet, és mi nem a csapat neve” – mondta Claire Williams.

„Azt hiszem, a Williams család nagyon szeretné látni a Williams nevet a Forma-1-ben. Ez az egész nem azt jelenti, hogy a csapat nem folytatja a versenyzést még évekig. Ez most arról szól, hogy biztosítsuk csapatunk jövőjét, és megbizonyosodjunk arról, hogy eredményes jövő vár ránk a belső beruházásokhoz.”

A szakember beszélt arról is, az, hogy eladósorba került a csapat, nem kizárólag a koronavírus-járvány miatt történt.

„Nincs egy adott kulcstényező, ami ehhez a döntéshez vezetett. Nyilván tettünk lépéseket az elmúlt hónapokban, hogy biztosítsuk azt, hogy a Williams a lehető legjobb financiális, ezáltal pedig versenyképes helyzetbe kerül, ez pedig most egy újabb lépés a folyamatban.”

„Nincs egy kulcstényező, ami hozzájárult ehhez. Számos tényező közrejátszott ebben a döntésben.”

A Williams csapatát Sir Frank Williams alapította 1977-ben, összesen 9 világbajnoki címet és 114 futamot nyertek.

„Frank mindig arra törekedett, hogy a csapatot, az üzletet, és embereinket helyezze előtérbe. És most is ezt tesszük” – folytatta Claire Williams.

„Emellett pedig Frank mindig a lehető legversenyképesebb csapatot akarta. Az egyik legfőbb oka ennek a döntésnek, hogy befektetőket hozzunk, hogy ki tudjuk használni az új szabályokban rejlő lehetőségeket, és a csapat a legjobb helyzetbe kerüljön az eredményes szerepléshez. Mert végső soron ez az, ami számít nekünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS