Eredményes volt a 18 colos abroncsok tesztje - F1VILÁG.HU

Eredményes volt a 18 colos abroncsok tesztje

HIRDETÉS
Sikeresen teljesítette a 18 colos abroncsok első hivatalos tesztjét a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.
Renault, Pirelli, 18 inch tyre, Sergey Sirotkin

Az új, nagyobb kerekek 2021-ben debütálnak majd a száguldó cirkuszban, Szergej Szirotkin és a Renault segédletével pedig a Pirelli a héten Franciaországban dolgozhatott velük először.

„Sikerült a várakozásoknak megfelelően teljesíteni a programot: 213 kört tettünk meg a 18 colos gumikkal a két nap alatt” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke.

„Nagyon hasznos volt számunkra, hogy először figyelhettük meg az új generációs gumikat, és elkezdhettük kijelölni azt a fejlesztési irányvonalat, amit követni fogunk az idei és hátralévő részében, illetve jövőre.”

„Természetesen még nehéz messzemenő következtetéseket levonni ebből a tesztből, hiszen még nagyon korán van, de minden szükséges információt megszereztünk a jó időjárási körülményeknek köszönhetően. Szóval nagyon köszönjük a Renault-nak és Szergejnek, hogy elérhetőek voltak.”

Idén egyébként még két alkalommal teszteli a 18 colos abroncsokat a Pirelli: a McLaren és a Mercedes két-két napot dolgozik majd a Pirellivel a Paul Ricardon októberben, illetve decemberben. Mindkét csapat 2018-as, a 2021-ben várható aerodinamikai szinteknek megfelelően átalakított autóval érkezik.

Az eheti teszten egyébként Esteban Ocon is dolgozott a Mercedesszel, ő az utolsó teszteket végezte a 2020-as abroncsokkal. 212 kört tett meg a franciaországi versenypályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!