Friss hírek

Ericsson fél, hogy kitúrják őt a Ferrari juniorjai

A Sauber versenyzője, Marcus Ericsson bevallotta, nagyon aggódik amiatt, hogy csapata, illetve a Ferrari közti szoros partnerség miatt nem lesz helye a Forma-1-ben 2018-ban.

Sajtóhírek szerint a Sauber hétvégén, Abu Dhabiban jelentheti be, milyen versenyzőpárossal vág neki a következő idénynek.

Hirdetés
 

Úgy tudjuk, a Forma-2-es bajnok, Charles Leclerc helye biztos a csapatnál, csapattársa pedig a Ferrari másik juniorversenyzője, Antonio Giovinazzi lehet jövőre – jó esély van tehát arra, hogy Ericssonnak távoznia kell az istállótól.

„Amennyire én tudom, a tárgyalások folynak a Ferrarival arról, hogy mekkora is lesz ez a partnerség, és mit foglal majd magában” – mondta Ericsson a Motorsport.com kérdésére.

„Tudom, hogy a Ferrari szeretné betenni mindkét versenyzőjét a Sauberhez, és ez a legaggasztóbb számomra – de még nincs eldöntve.”

„Egyébként reményteli vagyok, vagyis magabiztos, hogy én lehetek az egyik versenyző – ha nem a Ferrari két versenyzője kap lehetőséget.”

Ericsson elismerte, nem igazán van más opciója az F1-ben maradásra.

„A menedzsmentem nyilván nyitva hagy minden lehetőséget, és kapcsolatban állnak a különböző szériákkal. De én a vezetésre fókuszálok, és arra, hogy erősen zárjam az idei szezont.”

„Ami a jövő évet illeti, az F1-ben látom magam, ez a célom. Egy kicsit furcsa érzés, mert mindig aggasztó, ha az ember úgy vág neki a szezon utolsó futamának, hogy még nincs tisztázva, mit fog csinálni jövőre. De magabiztos vagyok, hogy ott leszek a rajtrácson jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!