Ezért nem büntették Bottast a rajt miatt

2020 Hungarian Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
A Magyar Nagydíj rajtjánál úgy tűnhetett a tv képernyőjén, mintha Valtteri Bottas kiugrott volna a startnál, azonban a versenybírák nem is vizsgálták az esetet.

Bottas a rajtot megelőző pillanatokban „bemozdult”, azonban a versenybírák nem vizsgálták az esetet, így büntetést sem kapott kiugrásért. 

A Magyar Nagydíj versenyét követően természetesen megkérdezték az FIA versenyigazgatóját, Michael Masit, hogy miért nem foglalkoztak az esettel, aki elmondta, hogy a mozgás a rendszer toleranciahatárán belül volt

Hasonló eset előfordult már egyébként Sebastian Vettellel és éppen Bottasszal is: a finn a 2017-es Osztrák Nagydíjon „reagált tökéletesen” a piros lámpák kialvására, a tavalyi Japán Nagydíjon pedig Vettel volt az, aki ezen a bizonyos toleranciahatáron belül mozdult. 

„Ahogy tavaly, Japánban is láttuk, a tolerancia a meghatározó tényező. Szóval nem volt semmi, amit tovább kellett volna vizsgálnunk.”

„Beszéltük az időmérőkkel rögtön, és visszanézték az adatokat – végül ez volt a helyzet.”

Ettől függetlenül Bottas számára egyáltalán nem sikerült jól a rajt, a második helyről ugyanis a hatodik helyre esett vissza, innen kellett felzárkóznia a finnek. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!