Ezért nem büntették Bottast a rajt miatt - F1VILÁG.HU

Ezért nem büntették Bottast a rajt miatt

HIRDETÉS
A Magyar Nagydíj rajtjánál úgy tűnhetett a tv képernyőjén, mintha Valtteri Bottas kiugrott volna a startnál, azonban a versenybírák nem is vizsgálták az esetet.
2020 Hungarian Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Bottas a rajtot megelőző pillanatokban „bemozdult”, azonban a versenybírák nem vizsgálták az esetet, így büntetést sem kapott kiugrásért. 

A Magyar Nagydíj versenyét követően természetesen megkérdezték az FIA versenyigazgatóját, Michael Masit, hogy miért nem foglalkoztak az esettel, aki elmondta, hogy a mozgás a rendszer toleranciahatárán belül volt

Hasonló eset előfordult már egyébként Sebastian Vettellel és éppen Bottasszal is: a finn a 2017-es Osztrák Nagydíjon „reagált tökéletesen” a piros lámpák kialvására, a tavalyi Japán Nagydíjon pedig Vettel volt az, aki ezen a bizonyos toleranciahatáron belül mozdult. 

„Ahogy tavaly, Japánban is láttuk, a tolerancia a meghatározó tényező. Szóval nem volt semmi, amit tovább kellett volna vizsgálnunk.”

„Beszéltük az időmérőkkel rögtön, és visszanézték az adatokat – végül ez volt a helyzet.”

Ettől függetlenül Bottas számára egyáltalán nem sikerült jól a rajt, a második helyről ugyanis a hatodik helyre esett vissza, innen kellett felzárkóznia a finnek. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!