Friss hírek

F1: Ausztrália 2022-ben újra szezonnyitót akar rendezni

2022-ben már ismét szezonnyitó futamot rendezne a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj promótere, miután az idén márciusra tervezett versenyt novemberre kellett halasztani.

A száguldó cirkusz vezetősége kedden jelentette be, a 2021. évi világbajnoki sorozat csak március 28-án tud elrajtolni Bahreinben, miután a koronavírus-járvány miatti szigorítások okán az Ausztrál Nagydíjat el kell halasztani.

A melbourne-i versenyt november 21-én tartják majd meg, a versenyszervezők viszont remélik, 2022-ben már ismét övék lehet a bajnokság első futama.

„Nem örökre szól ez, határozottan szeretnénk visszakapni tradicionális évadnyitó helyünket” – mondta Martin Pakula, Victoria állam sportért és turizmusért felelős minisztere.

Ha valóban így lesz, úgy az Ausztrál Nagydíj szervezőinek a novemberi futam után négy hét alatt le kell lebontaniuk a kialakított a versenypályát, majd a március közepi, 2022-es verseny előtt nyolc hét alatt újra felépíteni azt – feltéve, ha egyáltalán van értelme ennek.

A jövő hónapban szintén Melbourne-ben tartják egyébként az ausztrált nyílt teniszbajnokságot, ráadásul közönség előtt: az elmúlt évekhez képest azonban mindössze harmadannyian látogathatnak majd ki az eseményre.

Ugyanakkor viszont közel 1500 játékos, a személyzet tagjai, valamint tisztviselők érkeznek a tornára, akik az esemény előtt 14 napot szigorú karanténban lesznek majd hoteljeikben. A játékosok napi 5 órát viszont tréningezhetnek, feltéve, hogy nem érintkeznek a „buborékon” kívüli személyekkel.

A sportminiszter azt mondja, a Forma-1 esetében az ilyen szigorú izolációt nem tudták volna megvalósítani.

„Elfogadom, hogy az F1-ben valahogy mások a körülmények. Nem tudták volna megvalósítani azokat, mint amikről mi egyeztettünk a tenisz kapcsán.”

Hasonló elszeparálásra a novemberi verseny idején sem lesz lehetőség, amit 14 nappal a Brazil Nagydíj után tartanak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!