F1: Az ausztrál mellett a kínai verseny is veszélyben - F1VILÁG.HU

F1: Az ausztrál mellett a kínai verseny is veszélyben

HIRDETÉS
Sajtóhírek szerint nemcsak a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj, hanem az áprilisra tervezett Kínai Nagydíj megrendezése is veszélybe kerülhet.
SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA - APRIL 13: Charles Leclerc, Ferrari SF90 during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on April 13, 2019 in Shanghai International Circuit, China. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Ahogyan arról az F1Világ.hu már beszámolt, szinte bizonyos, hogy a március 21-re tervezett Ausztrál Nagydíjat nem lehet majd megtartani: a koronavírus-járvány miatt Ausztráliában szigorú beutazási szabályok vannak érvényben, ami gyakorlatilag ellehetetlenítené a versenyrendezést tavasszal.

A verseny rendezői megerősítették, folynak az egyeztetések a futammal kapcsolatban – az Ausztrál Nagydíjat jó eséllyel később pótolják majd.

A hírek szerint viszont nemcsak a melbourne-i futam, hanem az április 11-re tervezett Kínai Nagydíj is veszélybe került hasonló okok miatt.

Az általában jól értesült F1-es újságíró, Noemí de Miguel úgy tudja, a Forma-1 vezetősége már készül is egy B-tervvel: a 2021-es idény március 28-án, Bahreinben kezdődhet majd, azt követően pedig nem Sanghajban, hanem Imolában tartanak futamot.

Az április 25-i, egyelőre még helyszín nélküli időpontban Portimao kaphat lehetőséget a versenyrendezésre.

Szintén mai hír, hogy a Forma-1 csapatai az Ausztrál Nagydíj halasztása esetén a téli tesztek helyszínén és időpontján is módosítanának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!