Friss hírek

F1: Március 21-én rajtol, és 23 futamos lesz a 2021-es szezon!

A legfrissebb hírek szerint 23 versenyből áll majd a 2021-es Forma-1-es versenynaptár. A száguldó cirkusz mezőnye a tervek szerint ellátogat Szaúd-Arábiába is, míg a Holland Nagydíjat ősszel rendezik majd meg.

A koronavírus járvány miatt idén 13 versenyt kellett törölni, a Forma-1 vezetősége azonban a következő idényre egy szokványos programmal készül.

A száguldó cirkusz csapatai hétfőn, az F1 Bizottság ülésén kézhez is kapták a tervezetet, a Motorsport.com című internetes lap értesülései szerint pedig a 2021-es versenynaptár 23 versenyből áll majd.

A világbajnokság március 21-én rajtol Ausztráliában, egy héttel később pedig már Bahreinben vendégszerepel a mezőny. Ezt követően kéthetes szünet következik, majd április 11-én a Kínai Nagydíjat rendezik meg, két hétre rá pedig végre Vietnámbaa is ellátogat a mezőny.

Az egyik legnagyobb változás, hogy az idén még májusra tervezett Holland Nagydíjat jövőre ősszel tartják meg, ami azt jelenti, hogy az első európai futam ismét Barcelonában kerül megrendezésre május 9-én. Jövőre Monacóba is visszatér a királykategória, május 23-án rendeznek versenyt Monte-Carlo utcáin.

Azerbajdzsán, Kanada, Franciaország, Ausztria és Nagy-Britannia után pedig Magyarországra látogat a cirkusz: az augusztus 1-i Magyar Nagydíj után a szokásos nyári szünet következik.

A jelenlegi tervek szerint két triplaforduló lesz a szezon során: a belgiumi, az olaszországi és a hollandiai, majd a szingapúri, az oroszországi és a japán versenyek követik egymást szorosan.

A Brazil Nagydíjat jövőre már nem Sao Paulóban, hanem Rio de Janeiróban rendezik, bár erre még nincs 100 százalékos garancia.

A Forma-1 vezetősége természetesen tisztában van azzal, hogy rugalmasnak kell lennie a koronavírus-járvány miatti bizonytalan helyzet okán.

Az előszezoni teszteket is átszervezik: legalább az egyiket átköltöztetik Barcelonából Bahreinbe.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!