Friss hírek

F1: Oda a tervezett nyári szünet, kétnapos hétvégék jönnek?

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt mondja, jó eséllyel feláldozzák majd a tervezett nyári szünetet annak érdekében, hogy pótolni tudják az elmaradó versenyeket.

A koronavírus-járvány miatt eddig négy versenyt kellett törölni vagy halasztani: az már korábban kiderült, hogy a Kínai Nagydíjat elnapolják, pénteken viszont bejelentették, az évadnyitó melbourne-i versenyt sem rendezik meg, és halasztják a bahreini és vietnámi futamokat is.

A Forma-1 tájékoztatása szerint a szezon várhatóan május végén tud csak elrajtolni, így kérdéses a hollandiai, a spanyolországi és a monacói verseny sorsa is. A száguldó cirkusz vezetősége a csapatokkal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen most azon fáradozik, hogy gyakorlatilag újraépítse a 2020-as versenynaptárat.

Hirdetés
 

„Talán tartunk egy kis szünetet, és azt mondjuk, ezúttal nem lesznek versenyeink az év elején, és megvizsgáljuk, hogy ezeket a futamokat hogyan tudnánk áthelyezni az év későbbi szakaszára” – mondta Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a Sky Sportsnak.

„Az augusztusi szünet feláldozásával adhatunk magunknak néhány hétvégét, amikor is versenyeket rendezhetünk. És szerintem tisztességes versenynaptárat alakíthatunk ki az év hátralévő részére.”

„Másképp fog kinézni, de még így is tisztességes számú versenyünk lesz, amik izgalmasak lehetnek. Szóval az idény később kezdődik, de azt gondolom, ugyanolyan szórakoztató lesz.”

Brawn elismerte, a koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzet „ismeretlen terep” a Forma-1 számára is, ám hozzátette: „Nagyon optimista vagyok, hogy lehet még egy 17-18 versenyes bajnokságunk, vagy akár még ennél is hosszabb.”

„Az egyik dolog, amiről beszéltünk, azok a kétnapos hétvégék, és ha például triplafordulók lesznek kétnapos hétvégékkel, az működőképes lehet.”

„Szóval össze tudjuk sűríteni őket szerintem. De ez attól függ, mikor kezdődik a szezon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!