Ferrari a tesztről: Nem tudtunk mindent kipipálni - F1VILÁG.HU

Ferrari a tesztről: Nem tudtunk mindent kipipálni

A Ferrari nem panaszkodhat a bahreini F1-es előszezoni tesztek után, a csapat egyelőre elégedett a teljesítményükkel, azonban az istálló új vezetője, Fred Vasseur nyugalomra int: ahogyan általában, most sem szabad a tesztek alapján messzemenő következtetéseket levonni.

A szombati tesztnapon Charles Leclerc a 4., míg Carlos Sainz az 5. legjobb időt érte el — utóbbi versenyző úgy nyilatkozott, szerinte már most jobban állnak, mint tavaly ilyenkor. 

Vasseur elmondta, egyelőre csak találgathatnak a többiek programját illetően, és csak a szezonnyitón derül majd ki, hogy valójában milyen teljesítmény áll a teszteredmények mögött. 

„Higgadtnak kell maradnunk, mert őszintén szólva a téli tesztek során nem tudjuk, hogy a többi csapat mit csinál, például, hogy milyen mennyiségű üzemanyagot használnak és milyen motorbeállításokkal mennek“ — nyilatkozta az újdonsült Ferrari-csapatfőnök. 

„A legfontosabb, hogy magunkra koncentráljunk, a saját munkánkra. A jövő hét előtt nem fogjuk tudni, hogy hol áll mindenki. Ha a bajnoki címért akarsz harcolni, akkor mindig szoros és kemény csata lesz. Nem úgy mész az első versenyre, hogy ez egy egyszerű szezon lesz.“

„A rajtrácson mindenki fejlődni akar és sikeres akar lenni, mi pedig az utolsó körig nyomjuk majd a gázt. A fejlesztésre kell koncentrálni, Bahreinben senki nem nyeri meg vagy veszíti el a bajnokságot. Nem szabad csak a következő napra koncentrálni.“

A tavalyi évvel ellentétben idén csak 3 tesztnap állt a csapatok rendelkezésére, hogy felkészüljenek a jövő heti szezonnyitóra — ez nem könnyíti meg a dolgukat, azonban ez minden csapatot ugyanúgy érint. 

A háromnapos teszt során sok dologra jutott idő, ám Vasseur elárulta, sajnos nem minden feladatot tudtak elvégezni. 

„Természetesen jobb lenne, ha több időnk lenne tesztelni, mert három nap nagyon kevés“ — mondta Vasseur. „De ez mindenki számára ugyanaz, és én szeretem a koncepciót. Ha megkérdeznénk őket, a versenyzők biztosan egy héttel tovább akarnának tesztelni, de ez van. Eddig jól mentek számunkra a dolgok. Nem tudtunk mindent kipipálni, de a teendőink nagy részét igen.“ 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!