Ferrari: Az idei bajnokságot már tavaly elvesztettük - F1VILÁG.HU

Ferrari: Az idei bajnokságot már tavaly elvesztettük

HIRDETÉS
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint a 2019-es F1-es világbajnokságot igazából a tavalyi évben veszítették el – a szakember elárulta, miért gondolja így.
Charles Leclerc followed by Sebastian Vettel

A Ferrari a 2019-es szezon előtti teszteken kimagaslóan teljesített, az ellenfeleknek is meggyőződése volt, hogy az idei évben az olaszok nagy esélyesei a világbajnokságnak – azonban már a szezonnyitón kiderült, hogy ez egyáltalán nincs így. 

Binotto szerint a Ferrari egyszerűen rossz autót tervezett az idei évre, ez pedig megalapozta a 2019-es teljesítményüket. A szakember szerint ezt bizonyítja, hogy év közben jól sikerültek a fejlesztéseik – azonban mivel az „alapok” hiányoztak, ezért így sem tudtak a mezőny élére kerülni. 

„A 2019-es cím már 2018-ban elveszett” – mondta Binotto. „Úgy gondolom, ezt a bajnokságot már a tavalyi évben elvesztettük, amikor megterveztük ezt az autót. Ezt nem lehet szépíteni – a szezon kezdetétől fogva nem voltunk versenyképesek. Ennek pedig okai voltak. Tehát a projektünk nem volt elég jó.”

„Ha megnézzük, hogy a szezon során milyen előrelépéseket sikerült tennünk, akkor láthatóak a tények: a kiindulási helyzetünk nem volt megfelelő.”

A csapatfőnök szerint jól tudják, hogy melyek azok a pontok, ahol hátrányban vannak a Mercedeshez és a Red Bullhoz képest – télen az lesz a céljuk, hogy ezeket kijavítsák. 

„Ez egy nagyon intenzív szezon volt, átalakításokkal” – monfta Binotto. „Közben megpróbáltuk gyorsítani az autónkat, és bizonyos előrelépések láthatóak is voltak. Tudjuk, hogy vannak gyenge pontjaink az ellenfeleinkhez képest, és mindent megteszünk, amit csak lehet, hogy ezeket megszüntessük.”

„Koncentráltak vagyunk, összetartunk, fáradhatatlanul és jól dolgozunk, ízig-vérig motiváltak vagyunk – hogy ez a következő szezonban, a 2020-as teszten mit jelent majd számunkra, azt senki nem tudja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!