Ferrari: Ez katasztrófa volt... - F1VILÁG.HU

Ferrari: Ez katasztrófa volt…

HIRDETÉS
Hidegzuhanyként érte a kiábrándító szereplés a Ferrari Forma-1-es csapatát Austinban – mondta Mattia Binotto, aki nemes egyszerűséggel „katasztrofálisnak” értékelte a vasárnapi futamot.
Sebastian Vettel Ferrari grid

A Scuderia autói versenyképesnek mutatkoztak az időmérő edzésen, a verseny azonban nagyon rosszul indult versenyzői számára: Sebastian Vettel már a 8. körben kiesett, Charles Leclerc pedig képtelen volt tartani az élen állók tempóját az első etapban.

A monacói végül a 4. helyen ért célba jelentős lemaradással, Mattia Binotto csapatfőnök pedig azt mondta, váratlanul érte őket a gyenge forma.

„Nincs magyarázatunk arra, hogy miért voltunk ennyire rosszak. Hidegzuhanyként ért minket, sőt, katasztrofális volt” – fogalmazott az olasz szakember.

„Vettel esetében a felső lengőkart tölt el. Úgy hisszük, hogy nem sokkal a verseny után sérült meg, majd később teljesen el is tört. A gyárban történő elemzés több mindent elárul majd.”

Binotto hozzátette, ki kell deríteniük, miért nem voltak olyan versenyképesek Austinban, mint a korábbi hétvégéken.

„Ki kell derítenünk, mi csúszott félre ezen a versenyen. Legyőztek minket, és rettenetesen csalódottak vagyunk. Az egyetlen pozitívum, hogy tanulni fogunk valamit ebből a vereségből, ami csak erősebbé tesz bennünket.”

„Charles versenyét jelentősen befolyásolta az első szett gumi, amivel semmi tapadása nem volt. Nem értjük még, miért volt ennyire lassú. A verseny második és harmadik etapjában jó volt a tempója, de nehéz összehasonlítani a többiekével, mivel mindenki eltérő gumihelyzetben volt az adott ponton. Az utolsó etapban már sokkal jobban tetszett neki az autó a lágy gumikon, és a leggyorsabb kört is megfutotta.”

„Sok mindent ki kell elemeznünk most, sok mindent kell megértenünk. Rettentően csalódottak vagyunk, mivel nem gondoljuk úgy, hogy ez az eredmény tükrözi a jelenlegi teljesítményszintünket. Mindig van mit tanulni egy rossz eredményből, és most pontosan ezt tervezzük.”

Binotto a verseny után sportszerűen gratulált Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek az újabb világbajnoki címért.

Hirdetés

„Szeretnék gratulálni Lewisnak az újabb világbajnoki cím megnyeréséhez. Nagyon megérdemelte, és stílusosan sikerült elérnie” – fogalmazott Binotto, majd hozzátette: „Örömmel láttam azt is, hogy Sebastian felment gratulálni Lewisnak. Igazi bajnokok ők. És én is gratulálok neki és a Mercedesnek, megérdemelten védték meg a világbajnoki címet, bravó!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!