Ferrari: Gödörben vagyunk, és csak kemény munkával tudunk kimászni belőle - F1VILÁG.HU

Ferrari: Gödörben vagyunk, és csak kemény munkával tudunk kimászni belőle

„Egy gödörben” ragadt a Ferrari Forma-1-es csapata, ebből pedig csak kemény munkával lehet majd kimászni – ezt mondta a hétvégi Toszkán Nagydíj után a maranellóiak vezérigazgatója, Louis Camilleri.

A Ferrari 1000. F1-es versenyét teljesítette Mugellóban, az eredmények azonban nem adtak komoly okot az ünneplésre: Charles Leclerc 8., Sebastian Vettel pedig 10. lett, így mindössze néhány pontot sikerült szerezni, a csapat pedig továbbra is a 6. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben.

A Ferrari ünnepi versenyén természetesen a menedzsment, így John Elkann elnök és Louis Camilleri is tiszteletét tette. Utóbbi nyíltan vállalta, komoly bajban van az F1-es istálló.

 

„Nézzék, egy gödörben vagyunk most, és pontosan tisztában vagyunk ezzel. Több tényező miatt van ez így, bármi, amit mondanék, mentegetőzésnek tűnne. És mi nem mentegetőzünk. Szóval ami számít, hogy a problémákra fókuszálunk, és keményen dolgozunk azzal a céllal, hogy visszakerüljünk oda, ahol szerintünk megérdemelt helyünk van” – mondta a vezérigazgató.

Mivel a 2021-re jobbára befagyasztják az autók és a motorok fejlesztését, a Ferrari nem sokat remélhet a következő szezontól sem. Arra a kérdésre, hogy bíznak-e abban, hogy még a 2022-es nagy szabályváltozások előtt sikerül-e jelentősen javítaniuk, Camilleri így felelt: „A Forma-1-ben mindig az idő ellen küzdünk, úgy a pályán, mint a fejlesztésekben. És nincs varázsszer.”

„Szóval időbe fog telni. Egy kicsit több rugalmasságot remélek a jövő évi szabályokat illetően, hogy legalább elmozdulhassunk onnan, ahol most tartunk.”

„Le a kalappal a Mercedes előtt, hihetetlen munkát végeztek, és majd meglátjuk, hogy a 2022-es új szabályokkal tiszta lappal indulunk-e. Mi ebben bízunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Gödörben vagyunk, és csak kemény munkával tudunk kimászni belőle
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez
Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!