FIA: Ha kell, változtatunk a sprintfutamos hétvégék szabályain - F1VILÁG.HU

FIA: Ha kell, változtatunk a sprintfutamos hétvégék szabályain

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) készen áll arra, hogy azonnal változtasson a Forma-1 sprintfutamos hétvégéinek szabályain, amennyiben a jövő hétvégi Brit Nagydíjon nem várt problémák merülnek fel.

A 2021-es idényben három helyszínen is rövid sprintversenyek váltják majd a szombati időmérőket, az első ilyen esemény a jövő hétvégi Brit Nagydíj lesz majd.

A program pénteken egy szabadedzéssel kezdődik, majd egy időmérővel folytatódik, szombaton pedig egy újabb szabadedzés után egy rövid sprintkvalifikáció dönt majd a másnapi verseny rajtsorrendjéről.

 

A Forma-1 csapatai a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon összeültek az FIA és az F1 képviselőivel, ahol véglegesítették a sprintfutamos hétvégékre vonatkozó regulákat. Ezeket aztán elküldték a Motorsport Világtanácsnak (WMSC), mely csütörtöki ülésén ratifikálta is a szabályokat.

Bár természetesen igyekeztek odafigyelni arra, hogy ne legyen szürkezónák és kiskapuk, Michael Masi azt mondja, természetesen előfordulhatnak majd változások.

„Abszolút!” – mondta a szakember, amikor a Motorsport.com című lap munkatársa arról kérdezte, szükség esetén változtatnak-e majd a regulákon.

„Azt gondolom, nagyon szerencsések vagyunk abban a tekintetben, hogy nagyon nagy az együttműködés az év eleje óta. Számos meetingünk volt már, bevontuk az összes csapat sportigazgatóját, ott voltunk mi is az FIA-tól, és nyilván az F1 részéről is. Finomítottuk a dolgokat, adtunk magunknak egy hetet, hogy újra elolvassuk a dolgokat, és találjunk apróságokat.”

„És mindenki abszolút nyitott abban a tekintetben, hogy lehetnek dolgok, melyekre senki nem gondolt, és az első esemény után örömmel megvizsgálunk mindent, hogy lássuk, mi működött, és mi nem, és finomítunk bizonyos területeken.”

„Őszintén szólva ez mindenki számára újdonság, különösen az F1-ben. A szabályzat hagyományosan egy nagyon meghatározott formátumban és módon épült fel sprintkvalifikáció nélkül. Szóval mindenki nyitott, és még vasárnap reggel is hangoztatták, hogy össze kell dolgoznunk, és meglátjuk, mi üti fel a fejét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

FIA: Ha kell, változtatunk a sprintfutamos hétvégék szabályain
Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco
Az eső sem tudta megállítani, Verstappen óriási előnnyel nyert Monacóban!
Sajtóhír: A Haas F1-es csapatához csatlakozik az Alfa Romeo
Szafnauer reagált a kritikákra: Tudom, mi kell a sikerhez

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!