Friss hírek

Furcsa ok miatt kellett feladnia az F1-es futamot Magnussennek

Kevin Magnussen, a Haas F1-es versenyzője számára azért ért véget idő előtt a 70. évforduló Nagydíja, mivel a dán pilóta egyszerűen kifogyott az abroncsokból.

A silverstone-i versenyeken a gumikezelés kulcsfontosságú volt a csapatok számára az elmúlt két hétben, sokan problémákkal küzdöttek. A második versenyhétvégére ráadásul a Pirelli a lágyabb keverékeket hozta magával, ami még inkább megnehezítette a versenyzők dolgát.

Magnussen a közepes keverékekkel kezdte meg a silverstone-i versenyt, majd két alkalommal állt ki, amikor egy használt, majd egy új szett kemény keveréket rakott fel a csapat az autójára.

Hirdetés
 

10 kör elteltével azonban hólyagosodásra kezdett panaszkodni, majd további 13 kör elteltével a csapat a bokszba hívta, és ki is kellett állnia a versenyből, hiszen egyszerűen nem volt több abroncs, amit a csapat feltehetett volna autójára. 

„Nem volt több gumink” – árulta el Magnussen a futamot követően. 

Magnussent a 43. körben hívták ki a bokszba, Günther Steiner csapatfőnök pedig elmondta, ennek biztonsági okai voltak. 

„A verseny végén ki kellett hívnunk Kevint, mivel vibráció lépett fel az autójánál, és nem tudtuk, mennyire károsítja a felfüggesztést” – mondta. 

Magnussen elmondta, a verseny egyáltalán nem úgy alakult számára, ahogy tervezték, az autó egyszerűen nem mutatta azt a teljesítményt, amit vártak volna tőle. A dán pilóta ráadásul ütközött is a futamon Nicholas Latifivel, ami miatt 2 büntetőpontot kapott a versenybíráktól. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!