Friss hírek

Gasly fájó emlékekkel tér vissza Belgiumba

Fájdalmas emlékekkel tér vissza Belgiumba az AlphaTauri Forma-1-es csapatának versenyzője, Pierre Gasly: a fiatal pilóta 3 éve Spában veszítette el gyerekkori barátját, Anthoine Hubert-t. Gasly nemrég az F1Világnak beszélt pályafutása eddigi legnehezebb időszakáról.

Hubert a Forma-2-es sorozat belgiumi versenyén szenvedett halálos kimenetelű balesetet még 2019-ben: a tragédia sokkolta a motorsport közösségét, a francia tehetség elvesztését pedig különösen jóbarátja, Pierre Gasly élte meg nehezen. A francia versenyző gyerekkora óta szoros kapcsolatot ápolt Hubert-rel, szinte testvéreként tekintett rá, a fiatal pilóta halálát pedig nehezen tudta feldolgozni.

Gasly még tavaly márciusban egy hosszabb írást jelentetett meg, melyben részletesen elmesélte pályafutása legnehezebb időszakát, és természetesen Hubert-rel való barátságára is kitért. Az AlphaTauri tehetsége idén is nehéz szívvel tér vissza Belgiumba, a tragédia helyszínére, néhány hete pedig az F1Világnak adott exkluzív interjúban mesélt a pár évvel ezelőtti eseményekről.

Hirdetés
 

„Az említett írás sokkal inkább a dolgok emberi oldaláról szólt” – fogalmazott lapunknak a 26 esztendős versenyző. „Elvégre mi mindannyian sportolók vagyunk, ugyanakkor viszont emberek is. Mindannyiunknak vannak érzései, érzelmei, mindannyian keresztülmegyünk jó és rossz időszakokon, mindannyiunknak vannak mentális nehézségei vagy kihívásai. Nem számít, hogy sportoló vagy-e, vagy sem – végső soron mindannyian egyformák vagyunk!” 

„Én akkoriban nyilván egy rendkívül nehéz időszakon mentem keresztül. Sportszakmai szempontból nehéz volt, óriási csalódottság volt bennem a kialakult helyzet miatt, ráadásul ott volt bennem az a mérhetetlen szomorúság amiatt, hogy elveszítettem az egyik legjobb barátomat, egy srácot, akivel együtt nőttem fel, és akivel lényegében együtt éltünk, és lenyűgöző gyerekkori élményeket szereztünk. Sok mindent kellett cipelnem, és úgy éreztem, szükségem van arra, hogy némi helyet csináljak a fejemben, és szabadjára engedjem a gondolataimat.”

„Szóval ez fontos volt számomra, és egyúttal meg tudtam mutatni azt is, hogy mindannyian emberek vagyunk, és nem számít, hogy egy Forma-1-es versenyen vagy-e, vagy éppen reggel 9-tól délután 5-ig dolgozol a bankban. Mindannyian emberek vagyunk, mindannyiunkban vannak érzelmek, és mindannyian a magunk módján küzdünk meg ezekkel. Ebben a sportban hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről az emberi oldalról.”

Gasly a Belga Nagydíjat megelőző csütörtökön is kilátogatott a belgiumi baleset helyszínére, közösségi oldalán pedig azt írta: „Hiányzol, Tonio!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly fájó emlékekkel tér vissza Belgiumba
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet
Hamilton sajnálja az F1-rajongókat Verstappen dominanciája miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!