Friss hírek

Gasly: Túl sokat hibáztunk, nem érdemeltünk pontokat

Hiába volt remek a tempó, nem tudott jó eredményt elérni a hétvégi Orosz Nagydíjon Pierre Gasly és az AlphaTauri Forma-1-es csapata. A francia versenyző azt mondja, egész egyszerűen túl sokat hibáztak, és nem érdemeltek pontokat.

Gasly már a szombati időmérő után is rendkívül dühös volt, nem jutott ugyanis a Q3-ba, miután nem taktikáztak jól a változékony körülmények között.

A futamon ugyancsak az időjárás fogott ki rajtuk: miközben a többiek sorban álltak ki köztes esőgumikért, ők a vizes pályán körökön át próbálkoztak a slickekkel – ami Gasly szerint nagy hiba volt. Az AlphaTauri versenyzője végül a 13. helyen ért célba.

Hirdetés
 

„A teljes első etapot Bottas előtt öltöttünk, a második etapban pedig Bottas mögé jöttünk vissza, és amikor jött az eső, őt kihívták, mi pedig kint maradtunk. Ő végül az 5. helyen zárt, mi pedig nem szereztünk pontot” – mondta a fiatal pilóta.

„Nem a megfelelő gumikkal voltunk a pályán, de nem számítottunk több esőre, pedig több eső jött. Szóval balszerencsénk volt, és meg fogjuk nézni, hogyan javíthatnánk az időjárás-előrejelzéseinken.”

„Megkérdőjelezhető, ahogy csináljuk a dolgokat, mert tudom, hogy van egy kisebb csoport a csapaton belül, és sajnos ezen a hétvégén szombaton rosszul csináltuk, és rosszul csináltuk vasárnap is. Sok pontot hagytunk az asztalon.”

„Bottas és Kimi [Räikkönen] közvetlenül előttünk a bokszba hajtott, mindenki kiment, mi viszont kint maradtunk még két-három körre. Ők az 5. és 8. helyeken értek célba, mi a 13. helyen. Szóval egyértelmű, hogy valamit nem csináltunk jól.”

„Kár érte, mert őszintén szólva az autó most is versenyképes volt, és nem engedhetünk meg magunknak ilyen hibákat, ha a konstruktőri 5. helyért akarunk harcolni.”

Gasly azt mondja, a tempójuk egyértelműen megvolt ahhoz, hogy erős pontszerző helyen zárjanak Szocsiban.

„Monzában a 6. helyre kvalifikáltuk magunkat. Itt a 3. és 6. helyeken zártuk az edzéseket, nagyon erős volt a tempónk az intereken. Ha az utolsó kört nézem, egy teljes másodperccel gyorsabbak voltunk mindenki másnál az intereken, szóval a tempó ezúttal is megvolt.”

„De túl sokat hibáztunk, és ezen a hétvégén nem érdemeltünk pontokat. Egyszerűen csak túl sokat hibáztunk. Tovább kell dolgozunk, és meg kell értenünk, hogyan használjuk ki az ilyen lehetőségeken. Nehéz lenyelni ezt, mert egyértelműen dolgozhattunk volna jobban, de remélhetőleg a szezon hátralévő része jól alakul majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!