Grosjean bejelentette: Távozik a Haas csapatától! - F1VILÁG.HU

Grosjean bejelentette: Távozik a Haas csapatától!

HIRDETÉS
A 2020-as szezon végén elhagyja a Haas Forma-1-es csapatát Romain Grosjean – erősítette meg a francia versenyző pénteken.
MUGELLO CIRCUIT, ITALY - SEPTEMBER 11: Romain Grosjean, Haas F1 during the Tuscany GP at Mugello Circuit on Friday September 11, 2020, Italy. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Grosjean még 2016-ban szerződött a Forma-1-ben akkor debütáló amerikai istállóhoz, ez tehát az ötödik szezonja a Haas csapatánál. A rutinos pilóta közösségi oldalain jelentette be távozásának hírét.

„Az utolsó fejezet is lezárul, vége a könyvnek. Az első naptól kezdve itt voltam a Haas F1-es csapatával. Öt év alatt megjártuk a mennyet és a poklot is, 110 pontot szereztem 92 versenyen, de megérte az utazás!” – írta Grosjean. „Rengeteget tanultam, jobb versenyzővé, jobb emberré váltam.”

„Remélem, hogy segítettem a csapat többi tagjának is abban, hogy fejlődjenek. Talán ez a legnagyobb érdemem, nagyobb, mint az őrületes első versenyek 2016-ban, vagy a 2018-as Osztrák Nagydíjon szerzett 4. helyem. A legjobbakat kívánom a csapatnak a jövőre.”

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, a Haas várhatóan egy teljesen új versenyzőpárossal vág neki a 2021-es szezonnak, így Grosjean mellett Kevin Magnussennek is távoznia kell a csapattól.

Sajtóhírek szerint a Haas versenyzői jövőre Nikita Mazepin és Mick Schumacher lesznek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!