Friss hírek

Haas: Az a tervünk, hogy Grosjean fog versenyezni hétvégén

Egyelőre nem gondolkodik Romain Grosjean pótlásán a Haas F1-es csapata, habár természetesen van tervük arra az esetre, ha a francia pilóta nem tudna vagy nem akarna versenyezni a hétvégi Szahíri Nagydíjon.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, telefonon beszélt vasárnap Grosjeannal, aki jó hangulatban volt, a balesetről beszélgettek, de poénkodtak is egymással. 

„Jól érezte magát, viccelődtünk is, és egy kicsit beszéltünk a balesetről. Feltett néhány kérdést nekem, én is neki. Éppen előtte a fiával telefonált” – mondta Steiner. 

A szakember elmondta, ha Grosjean nem szeretne versenyezni a történtek után, akkor tiszteletben fogják tartani a döntését, azonban egyelőre a pótlásáról nem szeretne beszélni, ők ugyanis azzal terveznek, hogy a francia pilóta ül legközelebb is autóba. 

„Nem szeretnék arról spekulálni, hogy ki tudná helyettesíteni őt, mert nem tudjuk, hogy egyáltalán kell-e. Most szeretnék Romainnak egy kis időt adni, hogy mindent feldolgozzon, mielőtt visszajelzést ad. Aztán meglátjuk.”

„Jelen pillanatban az a tervünk, hogy Romain fog versenyezni. És ha nem, akkor készen állunk arra is. Tudjuk, hogy mit csinálnánk. Most megvárjuk az orvosok részletes értékelését, hogy mennyire súlyosak a sérülések.”

A csapatra kemény munka vár, hogy újjáépítsék az autót, azonban Steiner szerint elegendő alkatrészük van ahhoz, hogy ezt gond nélkül megtegyék.

Van elég pótalkatrészünk, a szerény költségvetésünk ellenére is. A második autót teljesen újjá kell építenünk, de elég alkatrészünk van hozzá. Ha a következő hétvégén is hasonló történik, akkor bajban leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!