Häkkinen is örömmel figyeli Schumacher remeklését - F1VILÁG.HU

Häkkinen is örömmel figyeli Schumacher remeklését

HIRDETÉS
Egykori riválisának, Michael Schumachernek fiát, Micket dicséri a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Häkkinen. A finn ex-versenyző saját elmondása szerint nagyon örül annak, hogy az ifjú német egyre magabiztosabb teljesítményt nyújt a száguldó cirkuszban.
RED BULL RING, AUSTRIA - JULY 10: Mick Schumacher, Haas VF-22, leads Lando Norris, McLaren MCL36, and Fernando Alonso, Alpine A522 during the Austrian GP at Red Bull Ring on Sunday July 10, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Az ifjú Schumacher tavaly mutatkozhatott be az F1-ben, a Haas gyenge autójával azonban a pontszerzésre képtelen volt – időről időre azonban meg tudta villantani tehetségét, így kétségkívül sokat vártak tőle a 2022-es szezonban. Miután a Haas az idei szezonban egy jóval versenyképesebb autóval rukkolt elő, természetesen mindenki folyamatos pontszerzést vár a némettől – Schumacher azonban a bajnokság első harmadában meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtott, és bizony balesete is akadt bőven, miközben rutinos csapattársa, Kevin Magnussen több alkalommal is erőn felül tudott teljesíteni.

Hetekkel ezelőtt már Schumacher F1-es jövőjét is sokan megkérdőjelezték, a Brit Nagydíjon azonban a fiatal pilótának sikerült nagyot lendítenie a szekerén azzal, hogy megszerezte első pontjait a száguldó cirkuszban. A silverstone-i remek szereplést aztán egy újabb kiváló hétvége követte Ausztriában: a Haas versenyzője világbajnokkal csatázhatott, és eddig legjobb eredményét elérve a 6. helyen ért célba.

Teljesítménye pedig Mika Häkkinent is örömmel tölti el: a finn annak idején Schumacher édesapjával, Michael Schumacherrel vívott igazán emlékezetes világbajnoki csatákat.

„Nagy örömmel láttam, hogy Mick egy újabb erős versenyt futott a Haasszal, és a 6. helyen ért célba, két pozícióval megelőzve tapasztalt csapattársát” – fogalmazott a finnek kétszeres világbajnoka. „Mickre nagy figyelem hárul édesapja reputációja miatt, és ez nyomással jár. Viszont nagyon higgadt és érett fiatal srác. Még csak 23 éves, és egyértelműen nő az önbizalma saját magával és az autóval kapcsolatban is.”

Häkkinen hozzátette, reméli, hogy a nagyobb önbizalom a folytatásban is megmutatkozik majd az eredményekben.

„A tavalyi volt az első szezonja az F1-ben, a tanulásról szólt számára az év, miközben a Haasnak nem volt versenyképes autója. Idén láthatjuk, hogy a csapat komoly fejlődést ért el az új autóval az új szabályok közepette, szóval megvan az esély Mick számára ahhoz, hogy megmutassa képességeit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!