Hamilton: A Ferrari hónapokkal előttünk járhat - F1VILÁG.HU

Hamilton: A Ferrari hónapokkal előttünk járhat

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton nem tartja kizártnak, hogy a Ferrari csapata több hónapnyi előnyben van velük szemben.
2022 Barcelona Pre-Season Test, Day 2 - Jiri Krenek Lewis Hamilton Mercedes

Miközben a Mercedes tavaly ádáz csatát vívott a világbajnoki címért a Red Bull ellen, a Ferrari már nagyon hamar felhagyott 2021-es autójának fejlesztésével, hogy minden erejével az új regulák szerint megépült F1-75-ösre fókuszáljon.

Az olaszok jó formában kezdték a téli tesztelést, az eddigi két tesztnap során ők töltötték a legtöbb időt a versenypályán. Lewis Hamilton nem tartja kizártnak, hogy a Ferrari jóval előttük jár.

„Feltételezhetjük, hogy a Ferrari esetleg nem sok fejlesztést végzett a 2021-es autón, és minden energiáját az idei autóba ölte” – mondta a hétszeres világbajnok. „Hogy ez azt jelenti-e, hogy néhány hónappal előrébb járnak? Vagy, hogy egy csapat néhány hónappal előrébb jár? Meglátjuk!”

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e amiatt, hogy a Mercedes idén nem tud elég ütőképes autót adni alá, a hétszeres világbajnok így felelt: „Miért gondolnám így? Sorozatban nyolc világbajnoki címet nyertünk. Miért érezném így?”

A felvetésre, miszerint a Mercedes esetleg rossz utat választott a 2022-es autó fejlesztése során, a brit kifejtette: „Az én csapatom nem hibázik. Természetesen mindig van kockázat, de nem hibázunk.”

„Nagyon intelligens emberek dolgoznak a gyárunkban. 100 százalékig bízom bennük. Bárhogy is kezdünk, legyen az jó vagy rossz, megoldjuk. És mindig nagyszerű fejlesztési tervünk volt.”

A csütörtöki tesztnap végén Hamilton csapattársa, George Russell is úgy fogalmazott, jelenleg úgy tűnik, a Mercedes lemaradásban van a Ferrarival és a McLarennel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!