Hamilton édesapja: Sosem álmodtunk ilyesmiről

2019 British Grand Prix, Sunday - Paul Ripke Anthony Hamilton Nicolas Hamilton Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton édesapja, Anthony Hamilton is az Amerikai Nagydíj helyszínén ünnepelte fia 6. világbajnoki címét, és nyilatkozott is az ünneplés közepette.

Habár a versenyen csak a 2. helyet szerezte meg, ez is elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa 6. világbajnoki címét Lewis Hamilton, akit családja is elkísért Austinba. 

Hamilton édesapja, Anthony Hamilton elmondta természetesen nagyon büszke fiára, hiszen soha nem gondolták volna, hogy a brit versenyző egy napon hatszoros világbajnokká avanzsál. 

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek” – nyilatkozta az idősebbik Hamilton. „Ez egy hihetetlen győzelem: hat világbajnoki cím. Ki álmodott ilyesmiről?”

„Nem igazán beszélgettünk sokat a bajnokságról. Mindig arról volt szó, hogy a következő futamon kell jól teljesíteni. Te magad annyira vagy jó, amennyire az előző versenyed jó volt. Ha lehet, akkor mindig a győzelemre kell koncentrálni, és ha esélyed van megnyerni a bajnoki címet, akkor egy kicsit jobban bele kell gondolni ebbe a játékba.”

Anthony a futamról is ejtett néhány szót, és gratulált Hamilton csapattársának, Valtteri Bottasnak is. 

„Biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobban próbálta kezelni azokat a gumikat. Nem volt elég. Örülök Valtterinek, hogy megszerezte a pole-t és a győzelmet, mi pedig az ötödik helyről a másodikra jöttünk fel.”

„Lewis remek barátokat hozott ide, és a család legfontosabb tagjai is itt vannak. A hat vb-cím a világot jelenti számára. Olyan érzés, mint 2007-ben, amikor az első lehetőség megadatott, hogy harcoljunk a bajnoki címért.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!