Hamilton: Eléggé balszerencsés volt a helyzetünk - F1VILÁG.HU

Hamilton: Eléggé balszerencsés volt a helyzetünk

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője csak a 8. rajtpozíciót szerezte meg az F1-es Brazil Nagydíj időmérő edzésén – szerinte sok múlt azon, hogy nem hajtott időben pályára a Q3 kezdetén.
2022 Brazilian Grand Prix 2022, Friday- LAT Images Lewis Hamilton

Az időmérő edzés Q3 szakaszának rajtja előtt a versenyzők felsorakoztak a bokszutcában – mindenki időben szeretett volna pályára gurulni, még azelőtt, hogy megérkezik a csapadék. Hamilton szerint jobban is sikerülhetett volna a kvalifikációjuk, ha kicsit előrébb áll a sorban. 

„Nehéz volt látni a körülményeket, nehéz volt látni az esőcseppeket, mert sötét volt, én voltam az utolsó autó. Szóval szerintem én kaptam meg az esőt leghamarabb, és valószínűleg túl sokat veszítettem a gumihőmérsékletből a bokszutcában” – nyilatkozta a brit az időmérő után. 

Miután rákezdett az eső, Hamilton újra pályára gurult, azonban ekkor már esélye sem volt arra, hogy javítson, a pálya ugyanis nedves lett. 

„Kimentem, hogy megnézzem, milyenek a körülmények, de nyilvánvalóan eléggé vizes volt. Ez a motorsport” – mondta. 

Hamilton csak egy kicsit bosszankodik az eredménye miatt, és elmondta, csapattársa, George Russell valamint Kevin Magnussen (aki karrierje első F1-es pole-ját szerezte meg) eredményének örül. 

„Egy kicsit szerencsétlen helyzet, de George remek munkát végzett és gratulálok Kevinnek!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!