Friss hírek

Hamilton: Eső nélkül nehéz lett volna legyűrni Norrist

Óriási eredményt ért el a Forma-1-es Orosz Nagydíjon a Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton: a brit pilóta 100. győzelmét aratta, melynek köszönhetően az összetettben is az élre ugrott. Hamilton azt mondja, az eső nélkül nem valószínű, hogy nyert volna.

Pedig a szombati időmérő kiábrándítóan alakult a Mercedes versenyzője számára, hiszen többször hibázott, és végül csak a 4. rajtkockát csípte el.

Vasárnapi sikeréhez ugyan kellett az eső, vitathatatlan azonban, hogy Hamilton újabb győzelmével történelmet írt.

„Sokáig tartott eljutni a 100-ig, és nem is voltam biztos benne, hogy jönni fog-e, vagy sem” – mondta a hétszeres világbajnok a futam után.

„Lando [Norris] lenyűgöző munkát végzett, és hihetetlen tempót mutatott. Nagyszerű munkát végez a McLarennek, és kicsit keserédes volt látni a volt csapatomat magam előtt. Annyira jó munkát végeznek: a legutóbbi futamot megnyerték, szóval fantasztikus munkát végeznek a Mercedes motorjaival.”

„Nyilvánvalóan a csapat nagyszerű döntést hozott a végén. Nem akartam, hogy Lando elhúzzon, és természetesen nem tudtam, mi lesz az időjárással. Hihetetlenül hálás vagyok itt és a gyárban dolgozóknak, mert… wow! 100!”

Hamilton hozzátette, a szombati időmérőt követően nagyon csalódott volt.

„Úgy kerültem ágyba este, hogy nyilván nem voltam túl elégedett az általam elvégzett munkával” – fogalmazott az angol pilóta.

„Folyton visszanéztem a visszajátszásokat, apró hibákat követtem el, de nem volt ideális… Szóval nagyon eltökélten keltem fel reggel, mindent megtettem, hogy a lehető legjobb munkát végezzem.”

A százszoros futamgyőztes hozzátette, nem biztos, hogy le tudta volna gyűrni Lando Norrist, ha nem jön az eső.

„Nehéz lett volna elmenni mellette, nagyszerű volt a tempója, övé volt a leggyorsabb kör. Nehéz lett volna megelőzni őt, hacsak nincs forgalom, vagy valami, vagy ha nem hibázik – márpedig egyáltalán nem hibázott. Aztán jött az eső, és nagyon opportunisták voltunk. Ahogy mondtam, a csapat lenyűgöző munkát végzett, nagy köszönet nekik.”

Hamilton előnye 2 pont az összetettben Max Verstappen előtt, így a páros továbbra is elképesztő csatát vív a vb-címért.

„Max nyilván nagyszerű munkát kellett, hogy végezzen, hogy a 2. helyen ért célba az utolsó helyről indulva” – mondta röviden Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!