Hamilton már alig várja a Mercedes fejlesztéseit - F1VILÁG.HU

Hamilton már alig várja a Mercedes fejlesztéseit

Várhatóan a május végi imolai F1-es futamra érkezik meg a Mercedes idei első jelentősebb fejlesztési csomagja, amitől Lewis Hamilton egy új kezdetet vár. Az azeri hétvégéje kapcsán az elégedettségét fejezte ki a pilóta.

Idén sincs könnyű helyzetben a Mercedes istállója, ami sorozatban második éve kerül zsákutcába az úgynevezett „zero-pod” konstrukciójával. A W14 nevű versenyautójának teljesítménye egyelőre minden elvárástól elmarad, ezért a csapat a május végi Emilia-Romagna-i Nagydíjra készül egy átfogó fejlesztési csomaggal. Lewis Hamilton már jó ideje várja ennek debütálását.

„Már egy ideje tudjuk, hogy a fejlesztési csomagra még várnunk kell, szóval azóta is a napokat, heteket számolom. Egyelőre nem tudjuk, mennyire fognak beválni az új alkatrészek, azt viszont tudjuk, hogy egy új kezdetet jelentenek számunkra. Abban bízom, hogy Miamiban jobb lesz a tempónk. Tavaly ott nagyon sokat pattogtunk, az idei autóval ebből a szempontból sokkal jobb helyzetben vagyunk. Remélhetőleg közelebb leszünk a többi sráchoz. Az Astonokkal talán felvehetjük a harcot, az nagyszerű lenne.”

 

Hamilton a hétvégi Azeri Nagydíjon a hatodik helyen zárt, amivel kapcsolatban úgy érzi kihozta a lehetőségeiből a maximumot.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a versenyt megelőző napokban a gyárban keményen készültünk a hétvégére. A csapat hozzáállása kiváló. Nyerni akarunk, így mindenki azon van, hogy előrébb lépjünk. Nem hiszem, hogy léteznek hibák, szerintem mindez a siker felé vezető út része. A garázsban mindenki pozitív, mindenki a lehető legjobban végzi a munkáját, és a fejlesztések megérkezéséig nem is lehet többet várni a csapattól” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton már alig várja a Mercedes fejlesztéseit
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!