Hamilton szerint vonatozás lesz az F1-es sprintfutamokon - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint vonatozás lesz az F1-es sprintfutamokon

HIRDETÉS
Nem fűz különösebben nagy reményeket a Forma-1-es sprintversenyekhez a száguldó cirkusz hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton races during the FIA Formula One World Championship 2021 in Spielberg, Austria on July 2, 2021

A jövő hétvégi Brit Nagydíjon először rendeznek majd rövid sprintversenyt a hagyományos időmérő helyett: ennek a futamnak a végeredménye határozza majd meg a vasárnapi verseny rajtsorrendjét.

Bár a Forma-1 vezetősége azt reméli, a módosított formátummal sikerült izgalmakat csempészni a versenyhétvégébe, Lewis Hamilton koránt sincs meggyőződve erről.

Amikor a címvédőt nemrég arról kérdezték, nagy reményeket fűz-e a sprintfutamos formátumhoz, így felelt: „Nem különösebben. Jó eséllyel vonatozás lesz. Remélhetőleg lesz pár előzés, de nagyon valószínű, hogy nem lesz túl izgalmas.”

A silverstone-i sprintfutam egyébként 17 körös lesz majd – a szokásos versenytáv egyharmada, és magyar idő szerint jövő szombaton, 17 óra 30 perctől rendezik meg.

Nemrég derült egyébként ki, a sprintfutam győztesét hivatalosan pole pozíciót szerző pilótaként jegyzik majd. Amikor a Spanyol Nagydíjon 100. rajtelsőségét szerző Hamiltont erről kérdezték, diplomatikus választ adott.

„Nem igazán van véleményem róla. Majd meglátjuk. De nincs értelme megítélni a dolgot, mielőtt egyáltalán kipróbálnánk. Nem számít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!