Hertát meglepte, hogy a Red Bull érdeklődik iránta - F1VILÁG.HU

Hertát meglepte, hogy a Red Bull érdeklődik iránta

Colton Herta, az AlphaTauri jelöltje elismerte, meglepődött, amikor elolvasta a híreket, melyek szerint a Red Bull érdeklődik iránta, korábban ugyanis nem számított erre.

Herta neve akkor merült fel a 2023-as F1-es pilótapiac-körforgásban, amikor kiderült, az Alpine érdeklődik az AlphaTauri pilótája, Pierre Gasly iránt. Később a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, elengedik Gaslyt, amennyiben a helyére egy izgalmas tehetséget tudnak szerződtetni, mint Colton Herta. 

Herta elmondta, őszintén meglepődött, amikor olvasta a híreket.

„Amikor hallottam, hogy érdeklődnek, az kicsit meglepett, mert nem gondoltam, hogy bárkinek a radarján vagyok” – mondta. 

Herta egyébként a McLarennel köteleződött el hosszú távra, korábban egy privát F1-es tesztet is teljesített. 

„A McLarennél mindenki nagyon elégedett volt a teszttel, és hogy fizikailag és mentálisan mennyire felkészült voltam. Szóval azt hiszem, ez segített, de egy kicsit meglepődtem, amikor hallottam az AlphaTauri érdeklődéséről” – nyilatkozott az amerikai. 

„Őszintén szólva nem tudom teljesen, hogy mi zajlik, mert nem is akartam tudni. Mondtam édesapámnak, hogy egy kicsit tartson engem távol a dolgoktól, hogy az IndyCarra tudjak koncentrálni. Nehéz, sok szempont van, amit lehet, hogy meglepődve olvasok. Talán nem mind valós, de nem vagyok benne 100 százalékig biztos.”

Az amerikai jelenleg arra vár, hogy az FIA-tól megkapja a Forma-1-es szerepléshez szükséges szuperlicenszet – nyolc pont hiányzik számára ehhez, így kérdéses, hogy az FIA ad-e külön engedélyt számára.

Habár kommentálni nem akarta a vele kapcsolatos híreket, Herta annyit elmondott, szerinte az IndyCar-versenyzők több szuperlicensz-pontot érdemelnének annál, mint ami a jelenlegi pontrendszerben szerepel. 

„Szerintem több van benne, de tényleg megértem mindkét oldal érveit” – mondta. „Az FIA meg akarja védeni az alsóbb kategóriákat, és azt szeretnék, hogy a versenyzők az ő rendszerükön menjenek végig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!