Hivatalos: Ricciardo távozik a McLaren F1-es csapatától! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Ricciardo távozik a McLaren F1-es csapatától!

Az idei szezon végén távozik a McLaren Forma-1-es csapatától Daniel Ricciardo – erősítette meg szerdán a brit istálló hivatalos közleményben.

A rutinos ausztrál versenyző tavaly csatlakozott a patinás csapathoz, az elmúlt másfél évben azonban a várakozásokon alul teljesített, és jó ideje sejteni lehetett már, hogy bár szerződése 2023 végéig szól, a McLaren az idény végén megválna tőle. A csapat ugyanis honfitársát, Oscar Piastrit ültetné egyik autójába jövőre.

A McLaren végül szerdán adott ki közleményt, ebben megerősítette Ricciardo távozását. Az istálló Oscar Piastri érkezését egyelőre nem jelentette be, ennek legfőbb oka, hogy a fiatal pilóta szolgálataira korábban az Alpine is igényt tartott, a jogi huzavona pedig jó eséllyel a bíróságon folytatódik majd.

„Kiváltság volt a McLaren család tagjának lenni az elmúlt két szezonban, de az elmúlt néhány hónapban Zakkel [Brown] és Andreasszal [Seidl] folytatott egyeztetéseket követően úgy döntöttünk, hogy közös megegyezéssel felbontjuk a szerződésemet a csapattal” – mondta Ricciardo.

„A megfelelő időben bejelentem majd jövőbeli terveimet, de függetlenül attól, mit tartogat számomra a következő fejezet, nem bánom, és büszke vagyok azokra az erőfeszítésekre és arra a munkára, amit a McLarennél nyújtottam, és főleg a tavalyi, monzai győzelemre. Élveztem a McLaren munkatársaival való közös munkát, és a szezon hátralévő részében és mindent beleadok majd a pályán és azon kívül. Soha nem voltam még motiváltabb, és imádom, hogy a részese lehetek ennek a sportágnak, és várom már, hogy mit hoz a jövő.”

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke hozzátette: „Szeretnék köszönetet mondani Danielnek elkötelezettségéért és az elmúlt két szezonban végzett munkájáért. A kihívások ellenére mindig megmutatta küzdőszellemét és pozitivitását, és segítette az egész csapatot az előre jutásban.”

„Soha nem felejtjük emlékezetes monzai győzelmét, ami nagyszerű lökést jelentett az egész csapatnak. Továbbra is fontos csata áll előttünk a konstruktőri bajnokságban a szezon hátralévő részében, és Daniellel, illetve Landóval közösen vívjuk ezt meg.”

Ricciardo egyetlen győzelmet szerzett a McLarennel: az ausztrál pilóta a tavalyi Olasz Nagydíjon győzedelmeskedett csapattársát, Norris megelőzően. Hogy hol folytatja pályafutását, azt egyelőre nem tudni, ám jó esély van rá, hogy visszatér korábbi alakulatához, az Alpine-hoz. Nemrég pedig az is kiderült, a Haas csapata is felkereste őt még a nyári szünet előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!