A Honda csupán egy motort használt a második téli teszten

Fotó: Scuderia Toro Rosso
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 26: Brendon Hartley of New Zealand driving the (28) Scuderia Toro Rosso STR13 Honda on track during day one of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 26, 2018 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1UVUW74XW2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Mindössze egyetlen V6-os erőforrással teljesítette a második előszezoni tesztet a Toro Rosso-Honda.

Az olasz kiscsapat komoly meglepetést okozott a téli teszteken, a Honda erőforrásaival ugyanis igencsak produktív programot teljesített: a Mercedes és a Ferrari után ők tették meg a legtöbb kilométert Barcelonában.

A Toro Rosso a Renault erőforrásai helyett idén már a Honda motorjait használja a Forma-1-ben: a japán gyártó 2018-ban szeretné visszanyerni reputációját azok után, hogy a McLarennel eltöltött 3 év kudarcokkal teli volt.

A téli teszteken látottak alapján a Toro Rosso-Hondának oka van az optimizmusra, Brendon Hartley, a csapat ifjú versenyzője pedig nemrég azt mondta, új célokkal vághatnak neki az új idénynek.

Tanabe Tojoharu, a Honda F1-es programjának vezetője a tesztek után elárulta, nagyon elégedettek a látottakkal, főleg úgy, hogy a múlt heti négy tesztnap során csak egyetlen motort használtak, mellyel végül 2318 km-t tettek meg.

„Ugyanazt a motort használtuk a második teszten” – mondta a szakember.

„A teszteredmények összességében elégedettséggel töltenek el bennünket, mivel majdhogynem a teljes programunkat el tudtuk végezni, így rengeteg értékes adattal gazdagodtunk.”

„És ugyancsak nagyon fontos az, hogy ez volt az első 8 közös munkanapunk a Toro Rossóval a versenypályán. A partnerségünk nagyon nyitott és őszinte, és a kommunikáció igazán hatékonyan működik.”

„Bár ezek még csak tesztek voltak, a kezdés ideális volt, most pedig már alig várjuk, hogy Melbourne-ben együtt versenyezzünk.”

James Key, a Toro Rosso technikai igazgatója hozzátette: „A motor a második teszten szinte hibamentes volt.”

„Csak az utolsó tesztnap végén volt egy kis anomália, ezért úgy döntöttünk, a tervezettnél egy kicsit korábban befejezzük a munkát. De ez semmiféle hatással nem volt ránk, hiszen már amúgy is végeztünk a tervezett programunkkal.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS