Horner: Jó lenne, ha Hamilton bocsánatot kérne - F1VILÁG.HU

Horner: Jó lenne, ha Hamilton bocsánatot kérne

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Lewis Hamiltonnak bocsánatot kell kérnie Alexander Albontól a vasárnapi Osztrák Nagydíjon történt ütközésért.

Albon valójában a győzelemért volt harcban akkor, amikor a Hamiltonnal történő csatában, az előzés után összeütközött a brittel – a thai pilóta visszacsúszott, így nem volt esélye arra, hogy üldözőbe vegye Bottast. 

Horner elmondta, kicsit sokallja az ilyen eseteket Hamiltontól, miután a tavalyi Brazil Nagydíjon is hasonló ütközés történt kettejük között. A brit ugyan 5 másodperces büntetést kapott a történtek miatt, azonban a Red Bull csapatfőnöke elmondta, ez Albonon egyáltalán nem segít. 

 

„Alexnak egy nagyon jó versenye volt” – nyilatkozta Horner a Skynak. 

„Nem érdemelte ezt. Öt másodperces büntetés nem segít rajta. Kezdem azt hinni, hogy Hamilton szándékosan betart neki” – mondta Horner. 

A kérdésre, lehetett-e volna türelmesebb Albon az előzéssel, Horner így válaszolt: „Igen, mondhatnánk ezt is, de megcsinálta. Megvolt az előzés, nem az történt, hogy a bejáratnál történt, vagy ilyesmi. Végső soron melyik előzés biztonságos? Kétlem, hogy Lewis intett volna neki, hogy előzze meg.”

„A tapadási előnyünket ki kellett használnunk, és a tapadás a kanyarokban van” – folytatta. „Ezt megcsinálta. Lewis mérte fel rosszul a helyzetet, és jó lenne, ha bocsánatot kérne ezért.

Albon az esetet követően úgy nyilatkozott, a győzelembe kerülhetett neki az ütközés, Hamilton viszont úgy véli, versenybaleset történt – akárcsak csapatfőnöke, Toto Wolff, aki szerint túlzás volt az 5 másodperces büntetés.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: Jó lenne, ha Hamilton bocsánatot kérne
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!