Wolff: Hamilton büntetése „túl kemény” volt - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamilton büntetése „túl kemény” volt

A Mercedes csapatfőnöke, Lewis Hamilton szerint „túl kemény” büntetést kapott a vasárnapi Osztrák Nagydíjon versenyzője, Lewis Hamilton az Alexander Albonnal történt ütközésért.

Hamiltont 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért a spielbergi futam hajrájában a pálya 4-es kanyarjában összeütközött a Red Bull versenyzőjével, aki a mezőny végére csúszott vissza, és pont nélkül zárta a versenyt.

Hamiltont a 2. helyen intette le a kockás zászló, ám a büntetés miatt a 4. helyre csúszott vissza.

 

A brit a leintés után azt mondta, véleménye szerint „versenybaleset” történt, és Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke is úgy véli, a hatszoros világbajnok túl kemény büntetést kapott.

„A versenybírók mindig nehéz helyzetben vannak, miközben megfelelő döntéseket kell hozniuk” – mondta a szakember.

„Azt gondolom, a mai egy rossz nap volt Lewis, és egy rossz nap a csapat számára.”

„Nyilvánvalóan a három rajthelyes büntetést, amit délelőtt kapott, miután a Red Bull előásott egy másik kamerafelvételt, be kell nyelni, ez van.”

„De ami a versenyen történt, az az 5 másodperces büntetés az én véleményem szerint túl kemény volt. Lewis teljesen fogta a kanyart. Albonnak a pálya mintegy 40 százaléka ott maradt, hogy megcsinálja a kanyart, és teljesen más volt a helyzet, mint az első körben, ahol Lewisnak vissza kellett vennie, mert Albon kitolta.”

„Szóval szerintem nem volt indokolt. De persze értem ennek a munkának a komplexitását, hogy megfelelő döntéssel kell előrukkolni. Néha ez neked kedvez, máskor ellened hozzák.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Hamilton büntetése „túl kemény” volt
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!