F170

Wolff: Hamilton büntetése „túl kemény” volt

2020 Austrian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Toto Wolff Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes csapatfőnöke, Lewis Hamilton szerint „túl kemény” büntetést kapott a vasárnapi Osztrák Nagydíjon versenyzője, Lewis Hamilton az Alexander Albonnal történt ütközésért.

Hamiltont 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért a spielbergi futam hajrájában a pálya 4-es kanyarjában összeütközött a Red Bull versenyzőjével, aki a mezőny végére csúszott vissza, és pont nélkül zárta a versenyt.

Hamiltont a 2. helyen intette le a kockás zászló, ám a büntetés miatt a 4. helyre csúszott vissza.

A brit a leintés után azt mondta, véleménye szerint „versenybaleset” történt, és Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke is úgy véli, a hatszoros világbajnok túl kemény büntetést kapott.

„A versenybírók mindig nehéz helyzetben vannak, miközben megfelelő döntéseket kell hozniuk” – mondta a szakember.

„Azt gondolom, a mai egy rossz nap volt Lewis, és egy rossz nap a csapat számára.”

„Nyilvánvalóan a három rajthelyes büntetést, amit délelőtt kapott, miután a Red Bull előásott egy másik kamerafelvételt, be kell nyelni, ez van.”

„De ami a versenyen történt, az az 5 másodperces büntetés az én véleményem szerint túl kemény volt. Lewis teljesen fogta a kanyart. Albonnak a pálya mintegy 40 százaléka ott maradt, hogy megcsinálja a kanyart, és teljesen más volt a helyzet, mint az első körben, ahol Lewisnak vissza kellett vennie, mert Albon kitolta.”

„Szóval szerintem nem volt indokolt. De persze értem ennek a munkának a komplexitását, hogy megfelelő döntéssel kell előrukkolni. Néha ez neked kedvez, máskor ellened hozzák.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS