Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Horner: Verstappennek nem lett volna esélye Hamiltonnal szemben

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy gondolja, Max Verstappennek nem volt esélye Lewis Hamiltonnal szemben a Forma-1-es Stájer Nagydíj időmérő edzésén.

Hamilton előnye 1,2 másodperc volt a második helyezett Verstappennel szemben a Stájer Nagydíj időmérő edzésén – ugyan a holland pilóta az utolsó pillanatokig küzdött egy jobb köridőért, az utolsó próbálkozásánál megpördült, így elúsztak az esélyei. 

Verstappen a kvalifikáció után elmondta, amikor Vettel mögé ért, alulkormányzottá váltaz autója, szélesen fordult, majd megcsúszott a kerékvezőn, ez vezetett a megpörgéséhez – azonban a holland hozzátette, nem Vettel miatt maradt le a pole pozícióról. 

Ezt a Red Bull csapatfőnöke is megerősítette, Horner szerint nem lett volna esélyük Hamiltonnal szemben – a versenyen viszont kulcsfontosságú lesz, hogy megfelelő taktikát alkalmazzanak a Mercedesszel szemben. 

„Max az utolsó gyorskörén sokat veszített, amikor Sebastian Vettel előtte jött be a bokszba, de Lewist egy szuper körrel sem tudta volna legyőzni” – nyilatkozta Horner. „Nagyon nehéz ilyen időjárási körülmények között vezetni, és Max csodálatos munkát végzett.”

„A versenyen a tempó és a jó stratégia fog a siker és a kudarc között dönteni. Tehát ki kell találnunk valamit.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!